Diana William en Harry. Royals On Necker Island

Hier gaan de Britse royals graag op vakantie

Van het eiland Mustique tot Klosters in Zwitserland, hier is waar de royals graag hun vakanties doorbrengen.

Elk jaar maken de Britse royals zich klaar voor een zomerse ontsnapping. Natuurlijk had wijlen koningin Elizabeth een sterke voorkeur voor het niet-zomerse Schotland, maar de Windsors kiezen graag voor tropische eilanden in de Caraïben, de Indische Oceaan en de Middellandse Zee. Ook weten we dat prins Harry vaak naar Botswana afreist, waar hij Meghan Markle op hun derde date meenam. Wij zetten de favoriete vakantiebestemmingen van de Britse koninklijke familie op een rijtje.

1. Mustique, Saint Vincent

Prinses Margaret bracht veel tijd door op het eiland Mustique in het Caribisch gebied. Je kunt zelfs haar voormalige huis huren, genaamd Les Jolies Eaux, op dit privé-eiland. Prinses Kate en prins William hebben ook veel tijd doorgebracht op Mustique, voor het laatst in 2019, toen ze daarheen reisden met hun kinderen.

2. Botswana

Voor hun derde date reisden Meghan en Harry naar Botswana. “We kampeerden onder de sterren,” herinnerde Harry zich in hun gezamenlijke interview toen ze hun verloving bekendmaakten. “We waren echt helemaal alleen. Het was belangrijk voor me dat we de kans kregen om elkaar te leren kennen.” Dat klinkt ongetwijfeld als een romantische vakantie.  Ze verbleven naar verluidt in Meno a Kwena, nabij het Makgadikgadi Pans National Park. De Sussexen keerde het jaar daarop terug om Meghan’s verjaardag in het land te vieren.

3. Mallorca, Spanje

Koning Charles en prinses Diana namen hun zoons William en Harry in 1987 mee naar Mallorca, waar ze verbleven bij de Spaanse koninklijke familie. Diana vond het zo leuk dat ze het volgende jaar terugkeerde.

4. Nevis

Nevis is een eiland behorend tot de Kleine Antillen in de Caribische Zee. Staatkundig is het een deelstaat van Saint Kitts en Nevis. Prinses Diana ging in 1993 met haar zoons naar het eiland. Ze verbleven in het Montpelier Plantation Estate, dat zichzelf omschrijft als een ‘pure laid-back chic’ hotel, iets waar Diana mogelijk naar zocht na haar scheiding van Charles.

5. Norfolk, Engeland

Een favoriete vakantiebestemming van de Britse koninklijke familie is hun Sandringham Estate in Norfolk. De koninklijke familie brengt traditioneel Kerstmis en Nieuwjaar door in Sandringham, maar je kunt Norfolk het hele jaar door bezoeken.

6. De Bahama’s

Toen prins William en prinses Kate vorig jaar een koninklijke rondreis door het Caribisch gebied maakten, verbleven ze een deel van de reis in The Cove op Atlantis Paradise Island in de Bahama’s. Ze willen naar eigen zeggen graag terug naar deze vakantiebestemmnig met hun kinderen. Ze zouden zeker niet de eerste Britse royals zijn die daar op vakantie gaan. Prinses Margaret en haar toenmalige echtgenoot, Graaf van Snowdon, brachten in 1967 een vakantie door op de Bahama’s

7. Corfu, Griekenland

Charles en Camilla zijn al vele jaren gespot tijdens hun zomervakanties op Corfu, Griekenland. Het eiland heeft enige koninklijke geschiedenis: het is waar Prins Philip werd geboren in 1921. Onlangs, in de zomer van 2022, bracht Prins Edward met zijn gezin twee weken door op het eiland – wat bewijst dat Corfu nog steeds aantrekkelijk is voor nieuwe generaties van de koninklijke familie.

8. Klosters, Zwitserland

Charles houdt van skiën in Klosters in de Zwitserse Alpen; hij heeft zelfs twee skiliften die naar hem vernoemd zijn. Zijn vrouw Camila houdt, in tegenstelling tot Diana, niet van skiën. Klosters staat ook bekend als de plek waar de wereld voor het eerst te horen kreeg dat prins William aan het daten was met prinses Kate, toen ze samen in 2004 gefotografeerd werden tijdens het skiën.

Diana In Lech
Diana, William en Harry

9. Scilly-eilanden

De Scilly-eilanden zijn een eilandengroep voor de kust van Cornwall die de Cambridges al verschillende keren hebben bezocht. Het zijn de enige tropische eilanden in het Verenigd Koninkrijk en zijn nar verluidt  ‘uitzonderlijk mooi, niet druk en ongerept.’ Klinkt als de perfecte vakantiebestemming.

10. Schotse Hooglanden, Schotland

Last but not least: Het laatste favoriete zomervakantieplekje van de Britse koninklijke familie bevindt zich in de Schotse Hooglanden bij het Balmoral Castle. Koningin Elizabeth bracht daar elke augustus door, en diverse leden van haar familie kwamen naar boven om een deel van de maand met haar door te brengen. Koning Charles is onlangs bij Balmoral aangekomen om zijn zomervakantie te beginnen, in de traditie van zijn overleden moeder.

Leestip

BESTEL HIER