corgi

Koningin Elizabeth had meer dan 30 corgi’s

Koningin Elizabeth had tijdens haar 70-jarige regeerperiode meer dan dertig corgi’s. Wij doken in de geschiedenis van haar lievelingshond.

Elizabeth was 18 jaar toen ze van haar vader een schattig hondje kreeg, Susan, een corgi. Het werd de lievelingshond van Elizabeth en in haar 70-jarige regeerperiode had ze meer dan 30 corgi’s, die allemaal afstamden van Susan. Bijna alle honden waren een corgi of een mix daarvan.

Hond en mens

In Frankrijk zeggen ze ‘zoals de hond is, is ook zijn baas’. En grote kans dat die uitdrukking ook in Engeland gangbaar is. De vraag is dus of er ene gelijkenis is tussen de corgi en de inmiddels overleden vorstin. “De Welsh Corgi Pembroke is over het algemeen een gehoorzaam, actief hondje. Hij is dapper, extravert en vriendelijk. Het is een grote hond in een klein lichaam. Hij is gehoorzaam en trouw naar zijn gezin en past goed in een druk, actief huisje.” Dat is de omschrijving van de corgi, en die past opvallend goed bij Elizabeth, die bekend stond als dapper, extravert en vriendelijk.

Kind

De liefde voor het hondenras zat er al jong in want al op jonge leeftijd hield de Britse vorstin van corgi’s. In 1933 vroeg de toen 7-jarige Elizabeth om een ​​corgi na een bezoek aan vrienden die er een hadden. Haar vader, koning George VI, bracht haar eerste corgi-puppy niet lang daarna mee naar huis. Dit hondje heette Dookie.

Beroemde corgi’s

De koninklijke familie liet naar de buitenwereld toe weinig los over de hondencollectie. Wel verschenen de honden vaak op foto’s en soms op bewegend beeld. In 2016 poseerde de koningin samen met vier van haar honden op de cover van Vanity Fair. Ook bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen waren de corgi’s te zien.

Willow

De laatste corgi die persoonlijk eigendom was van koningin Elizabeth heette ‘Willow’. Deze hond stierf in 2018, slechts enkele dagen voor de 92e verjaardag van de koningin. Elizabeth was diep geraakt door de dood van Willow, de laatste van de lange rij corgi’s. Volgens bronnen dicht bij de vorstin was de dood van Willow extra pijnlijk omdat ze wist dat ze geen nieuwe hond meer zou nemen.

Charles

Zo dol als Elizabeth op de corgi was, zo weinig heeft Charles er volgens bronnen mee. “Met zijn troonovername komt er dan ook een einde aan het tijdperk van de corgi’s in Buckingham Palace. Hoewel het veel royalty liefhebbers verdrietig stemt, betekent het niet dat er helemaal geen honden meer te vinden zijn in het paleis. Charles heeft de corgi’s vervangen voor zijn twee terriërs, genaamd Beth en Bluebell,” schrijft Bazaar. De twee honden die nog van Elizabeth waren wonen nu bij haar voormalige schoondochter Sarah Ferguson.

Standbeeld

Dat de corgis’ deel waren van haar identiteit blijkt wel uit het feit dat er zelfs een hele wikipedia-pagina aan de hondjes is geweid. Daarop is ook te zien dat er een standbeeld in brons is gemaakt van de overleden koningin en haar hondjes. En in Madame Tussaud in Shanghai is zelfs een wassenbeeld van een van de honden.

Tekst Royaltynl, bron Business Insider, beeld GettyImages

Elizabeth
KLIK HIER