koning William

Dít gaat prins William met Harry doen als hij koning wordt en het is best heftig

De laatste jaren is het contact tussen de Britse royals en prins Harry al een stuk minder, maar als het aan prins William ligt gaat dat als hij koning is nog veel minder worden. 

De relatie tussen prins William en prins Harry is met het vertrek van Harry naar de Verenigde Staten onder een grotere druk dan ooit komen te staan. Als we de Britse media mogen geloven, zijn de twee inmiddels elkaars rivalen geworden. 

Nog een kleinere rol

In de afgelopen jaren is de rol van prins Harry binnen de koninklijke familie al klein geworden, maar prins William wil hem, als hij koning is geworden, een nog kleinere rol toedelen dan hij nu al heeft. De voormalig butler van prinses Diana, Paul Burrell, laat weten dat prins William zijn broertje prins Harry absoluut niet meer wil toelaten. 

Lees ook: Harry wilde al veel eerder de koninklijke familie verlaten, maar deed dit híerom niet

Afgesneden van koninklijke familie

Niet alleen wil William Harry niet meer toelaten, maar het wordt zelfs nog erger. “Ik denk dat prins Harry zelfs volledig gaat worden afgesneden van de koninklijke familie”, aldus Paul Burrell tegen de New York Post

Lees ook: Het lot van de rebelse ‘spare’: waarom prins Harry zo opstandig is

koning William
De broers samen

Vervreemd

Paul Burrell vervolgt zijn verhaal: “Ik denk dat prins Harry hoop koestert voor het moment dat William koning wordt. Harry geloofde dat er een nieuw hoofdstuk en een nieuw blad zou zijn met een plek voor hem, maar tegen die tijd zou hij zo vervreemd zijn dat hij nauwelijks herkenbaar zou zijn voor het publiek.” En hiermee lijkt een hereniging tussen de twee prinsen dus verder dan ooit te zijn. 

Lees ook: Prins Harry wil terug naar Verenigd Koninkrijk, maar Meghan wil er niets van weten 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES