koninklijke familie verlaten

Harry wilde al veel eerder de koninklijke familie verlaten, maar deed dit híerom niet 

Prins Harry wilde al lang voor zijn huwelijk met Meghan Markle verlaten, maar heeft dat om één belangrijke reden niet gedaan. Dit is de reden. 

Prins Harry is in 2020 met zijn vrouw Meghan Markle naar de Verenigde Staten gegaan. Ze legden hiermee in één klap ook de koninklijke taken neer. Inmiddels is prins Harry zelfs officieel inwoner van de Verenigde Staten. 

Koninklijke familie verlaten

Er werd altijd gedacht dat Meghan Markle dé reden was van de ruzie  tussen Harry en zijn familie. Wat blijkt, is dat prins Harry allang de koninklijke familie wilde verlaten. Nog voordat Meghan in het leven van Harry kwam. Dit vertelde hij in een interview met Mail on Sunday in 2017. “Ik verlang naar een normaal leven”, vertelde hij toen. 

Lees ook: Prins Harry wil terug naar Verenigd Koninkrijk, maar Meghan wil er niets van weten

Uit respect

Toch deed hij dat niet. Waarom niet? Hij bleef uit respect voor zijn grootmoeder, Queen Elizabeth. Met haar had hij altijd een fantastische band. Hij wilde niet dat deze band kapot zou gaan, omdat hij zou vertrekken. Ook al was dat iets wat hij het liefste wel deed. “Ik wilde niet volwassen worden. Ik had het gevoel dat ik weg wilde, maar besloot toch te blijven”, zei hij destijds. 

Prins Harry De Verenigde Staten Visa
Prins Harry De Verenigde Staten Visa

Toch vertrokken

In 2020 werd het de prins en Meghan Markle allemaal te veel en vertrokken de twee, samen met zoontje Archie, alsnog. Volgens bronnen rondom het paleis heeft Queen Elizabeth het altijd moeilijk gehad met het vertrek. 

Lees ook: William houdt verzoening tussen Charles en Harry tegen 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES