Kanker

Direct: Prinses Catherine van Wales geeft update over haar gezondheid

Vandaag zal de Britse prinses Catherine van Wales voor het eerst weer in het openbaar verschijnen. Gisteren gaf ze een update over haar gezondheid.

In januari werd prinses Cateherine van Wales aan haar buik geopereerd. Wegens eierstok- en sdarmkanker weten we nu. In een persoonlijk statement maakte ze bekend wat er precies aan de hand is. Nu geeft ze op Instagram een update over haar gezondheid.

Prinses Catherine zal vandaag, 15 juni 2024, voor het eerst in lange tijd weer in het openbaar verschijnen. Dat maakte ze bekend in een bericht op Instagram, waarin ze ook ingaat op haar gezondheid.

Ze schrijft:

Ik ben overweldigd door alle vriendelijke berichten van steun en aanmoediging in de afgelopen maanden. Het heeft echt een wereld van verschil gemaakt voor William en mij en heeft ons geholpen door enkele van de moeilijkere tijden heen te komen.

Ik maak goede vooruitgang, maar zoals iedereen die chemotherapie ondergaat zal weten, zijn er goede en slechte dagen. Op die slechte dagen voel je je zwak, moe en moet je je lichaam de rust geven die het nodig heeft. Maar op de goede dagen, wanneer je je sterker voelt, wil je optimaal genieten van dat goede gevoel.

Mijn behandeling is nog bezig en zal nog enkele maanden duren. Op de dagen dat ik me goed genoeg voel, is het een vreugde om betrokken te zijn bij het schoolleven, persoonlijke tijd te besteden aan de dingen die me energie en positiviteit geven, evenals een beetje werk vanuit huis te doen.

Ik kijk ernaar uit om dit weekend met mijn familie aanwezig te zijn bij de Verjaardagsparade van de Koning en hoop deze zomer een paar openbare gelegenheden bij te wonen, maar ik weet ook dat ik er nog niet helemaal ben.

Kanker gevonden 

In een videoboodschap vertelde prinses Catherine dit voorjaar dat tests hebben uitgewezen dat er kanker in een vroeg stadium is gevonden. “Mijn medische team adviseerde me daarom om een preventieve chemokuur te ondergaan en ik ben nu in het vroege stadium van behandeling”, laat de Britse prinses weten. 

Baantjes Kate

Lees ook: Prins Harry gaat naar het Verenigd Koninkrijk om zijn vader te steunen

Enorme shock

Het nieuws kwam als een enorme shock voor prinses Kate en haar familie. Ze vertelt dat ze het belangrijk vond om het eerst privé wilde verwerken. “Het heeft me tijd gekost om te herstellen van een grote operatie om met mijn behandeling te kunnen beginnen. Maar het heeft ons vooral tijd gekost om alles aan George, Charlotte en Louis uit te leggen op een manier die bij hen past en om hen gerust te stellen dat het goed met me komt”, zegt ze hierover. 

Lees ook: Recente bezoek prins Harry zegt veel over gezondheid van Charles

Rust en privacy

De prinses vroeg in de video ook om haar en haar gezin de komende tijd rust en privacy te geven, zodat ze zich alleen maar hoeft te focussen op haar herstel. 

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER, update MANON DAELMANS
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Bron Margriet, Instagram