werkbezoek

Koning Charles weer op werkbezoek: ‘Eindelijk mijn kooi uit’ 

Sinds een aantal dagen heeft koning Charles zijn publieke taken weer hervat en daar is hij is maar wat blij mee. Hij straalde en had een grote glimlach gedurende zijn bezoek.

Het jaar 2024 zit niet mee voor koning Charles. Zo moest de koning aan het begin van het jaar een operatie aan een vergrote prostaat ondergaan. Niet lang daarna kwam het nieuws naar buiten dat de koning van het Verenigd Koninkrijk kanker heeft. Hij legde zijn werk tot begin mei neer. Nu gaat hij weer voor het eerst op werkbezoek.

Publieke taken hervat

Koning Charles heeft inmiddels zijn publieke taken weer hervat, en daarmee zijn werkbezoeken, en hij is daar maar wat blij mee. Hij vertelde afgelopen week, toen hij een bezoek bracht aan een militaire school in Surrey, dat hij maar wat blij was dat hij eindelijk zijn kooi weer uit mocht. 

Lees ook: Koning Charles gaat vanaf deze week weer aan het werk

Verrassing van koning Charles

De school wist pas een aantal dagen daarvoor dat de koning een bezoekje zou brengen. Koning Charles verontschuldigde zich hiervoor: “Het spijt me dat ik jullie heb verrast. Toen ik deze kans kreeg en mijn kooi uit mocht, wilde ik graag een kijkje komen nemen”, zei hij tijdens het bezoek. 

Lees ook: ‘Charles verder met behandeling tegen kanker na werkbezoek’

King Charles Visits The Royal Engineers
Een blije koning Charles

In gesprek met de militairen 

Koning Charles nam alle tijd voor de militairen die op de school een opleiding volgen. Ook sprak de koning met hun familieleden en de leraren. Volgens aanwezigen was de koning erg vrolijk tijdens het uitgebreide bezoek

De diepte in

De bezoekers die aanwezig waren, waren maar wat blij dat ze de koning even konden spreken. Een vrouw vertelde het volgende: “Ik vertelde hem dat ik drie kinderen had en hij zei dat sterke drank daarbij helpt.” Iemand anders zei het volgende over zijn bezoek: “Hij is een erg aardig persoon en vindt het leuk om met je te praten. Het was geen kort praatje, we gingen tijdens ons gesprek de diepte in.”

Lees ook: Zieke koning Charles deelt videoboodschap: ‘Ik blijf jullie dienen’

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl