PRINS WILLIAM EN CATHERINE PRINSES VAN WALES

Catherine, prinses van Wales lag niet in coma

‘Kantje boord met Catherine: prinses lag in coma,” schreef de Telegraaf. Maar volgens het Britse koningshuis is dat grote onzin. Kate lag niet in coma.

‘Total nonsense,’ schreef een woordvoerder van het Britse koningshuis, reagerend op alle berichten over de operatie van Catherine, prinses van Wales. Kate werd een paar weken geleden opgenomen in het ziekenhuis voor ene buikoperatie. Naar aanleiding daarvan verschenen er steeds meer berichten in de media dat Kate in coma had gelegen. Niet waar dus.

De Spaanse pers was de eerste om te melden dat het niet goed ging met Kate. Dat ze een operatie had ondergaan waarbij haar baarmoeder verwijderd zou zijn en ze daarna enige tijd in coma had gelegen. “Totally made up,” volledig verzonnen, zo reageerde de perswoordvoerder van de Windsors.

4
Catherine van Wales

Complicaties na operatie

De Spaanse journaliste Concha Calleja meldde op het populaire programma Fiesta dat ze zeker van haar zaak was. De operatie was goed gegaan volgens de Spaanse , maar vlak voor Catherine, prinses van Wales naar huis mocht, ging er iets mis en moest ze vanwege complicaties in coma worden gehouden en belandde ze aan de beademing.

Catherine prinses van wales niet in coma

Volgens de persvoorlichters van het paleis heeft de journaliste geen fact checking gedaan en ook geen contact opgenomen met hen om te vragen of haar beweringen klopten. Volgens de woordvoerders maakt Kate Middelton het goed en was de operatie voorzien en ging die gepland zoals verwacht. Wel heeft zij tot na pasen alle taken neergelegd en heeft prins William aangekondigd om voor haar en hun kinderen te zorgen.

Lees ook: prins william legt werk neer om voor Kate te zorgen

3
Het ziekenhuis waar Kate is geopereerd

Baarmoeder

Een hysterectomie, het verwijderen van de baarmoeder, gebeurt bij menstruatieklachten, vleesbomen of een verzakking. Na zo’n operatie mag je vier tot zes weken geen zware taken doen. Mocht Catherine van Wales een hysterectomie hebben gehad, zoals de Spaanse pers beweert, dan kan het kloppen dat ze een tijd haar taken neerlegt. Maar ook daarover heeft de persvoorlichting van het Britse koningshuis geen melding gedaan. Het enige wat we nu zeker weten is dat Kate weer thuis is en dat ze niet in coma heeft gelegen.

2

Lees ook: william had kate moeten waarschuwen

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES