prostaatoperatie koning charles

Koning Charles ondergaat vandaag prostaatoperatie

De Britse koning Charles ondergaat vandaag een prostaatoperatie. Dat meldt Buckingham Palace. 

Het zit niet mee in het Verenigd Koninkrijk. Vorige week werd prinses Kate al opgenomen, omdat zij een buikoperatie heeft ondergaan. Vandaag gaat de Britse koning Charles (75) ook onder het mes en wel voor een prostaatoperatie. 

Vergrote prostaat Britse koning

Koning Charles is vandaag in het ziekenhuis opgenomen voor een goedaardige vergroting van zijn prostaat. De operatie werd vorige week al aangekondigd, nadat hij zich in verband met klachten had laten onderzoeken.

Gelukkig is de toestand van de Britse koning Charles goed. Het Britse hof meldde: “Net als duizenden mannen per jaar heeft de koning een behandeling aangevraagd voor een vergrote prostaat. De toestand van Zijne Majesteit is goedaardig.”

Koning Charles In Ziekenhuis Prostaatoperatie
Koning Charles In Ziekenhuis Prostaat

Lees ook: Prinses Kate opgenomen in het ziekenhuis voor buikoperatie

Geen vervanger voor koninklijke taken

Hoewel de koning door zijn prostaatoperatie enkele weken uit de running zal zijn, zal er geen vervanger voor de koninklijke taken worden aangewezen. Volgens Buckingham Palace zou dit ook niet nodig zijn. Normaal gesproken zou prins William zijn taken overnemen, maar ook hij zal de komende tijd minder aan het werk zijn. Dit omdat zijn vrouw, prinses Catherine, ook in het ziekenhuis ligt. Zij zal de komende week nog in het ziekenhuis verblijven. Kate Middleton en Charles liggen in hetzelfde ziekenhuis.

Lees ook: Zo ging het écht met de gezondheid van prins Philip

The Princess Of Wales Recovers In The London Clinic After Successful Abdominal Surgery
Groot nieuws in Britse kranten

Prins Harry niet op de hoogte gebracht van operatie

Prins Harry, de jongste zoon van koning Charles, was niet op de hoogte gebracht van de prostaatoperatie van zijn vader. Hij moest dit nieuws in de krant lezen, en was volgens omstanders not amused dat hij niet persoonlijk is ingelicht. Sinds zijn vertrek uit het Verenigd Koninkrijk in 2020, is de band tussen prins Harry en zijn koninklijke familie nog slechter geworden. 

Lees ook: Japanse keizer ondergaat hartoperatie

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus