×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse keizer ondergaat hartoperatie

  Bloedvaten Japanse heerser verder vernauwd

  Keizer Akihito van Japan ondergaat vandaag een hartoperatie. Daarvoor werd hij gisteren al in het ziekenhuis opgenomen. Tijdens een uitgebreid onderzoek dat afgelopen week plaatsvond werd duidelijk dat de bestaande hartproblemen erger zijn geworden, zo liet het Keizerlijk Hof weten. De bloedvaten van Akihito zijn vernauwd in de afgelopen twaalf maanden waardoor de artsen hebben moeten besluiten vandaag een bypass-operatie te doen bij de keizer. In november werd de keizer al in het ziekenhuis opgenomen vanwege verkoudheid, koorts en symptomen van bronchitis. Drie weken lang lag hij in het ziekenhuis ter observatie.

  Ook in 2003 was Akihito veelvuldig in het ziekenhuis te vinden vanwege prostaatkanker en in 2008 vanwege gezondheidsklachten door stress, zoals een onregelmatige hartslaag en maagbloedingen. Het daaropvolgende jaar besloot de keizer zijn officiële verplichtingen wat te gaan minderen.

  18 februari 2012 - 10:15