Column Marcvanderlinden

William had Kate moeten waarschuwen

Arme Kate. Wat zal ze zich betrapt voelen, nu ze tijdens een vakantie in Frankrijk enkele weken geleden topless is gefotografeerd. Net als bij de blootfoto’s van prins Harry veroorzaakten ook deze foto’s een hoop gedoe. Maar waar bij Harry niemand echt verbaasd was - je verwacht zulke blote escapades nu eenmaal van deze stoute prins - waren vele mensen ontzet dat Kate nu ook bijna naakt te zien was. Dat zal er mee te maken hebben dat Kate op een dag ook koningin moet worden, maar vooral ook met het feit dat deze foto’s zeer stiekem waren genomen. Prins Harry had kunnen weten dat de foto’s waarop hij in zijn blootje te zien is zouden uitlekken, Kate kon dat niet want ze wist niet dat ze gefotografeerd werd. Dat zij en William boos en verdrietig zijn, kan ik me goed voorstellen. Maar tegelijkertijd is het wel heel erg naïef van dit paar om te veronderstellen dat Kate gewoon topless kan zonnen in Frankrijk zonder gefotografeerd te worden.

De Britse royals moeten inmiddels weten dat Frankrijk over een klein legertje paparazzi-fotografen beschikt dat er steeds weer in slaagt de meest exclusieve plaatjes te schieten. En dus kun je er eigenlijk ook van uitgaan dat zelfs als je je onbespied waant, er toch waarschijnlijk iemand met een loerende telelens in de bosjes ligt. Dat zoiets vervelend is, kan ik me best voorstellen. Maar het is nu eenmaal de realiteit voor de royals van nu. Met die wetenschap zou je je wel drie keer moeten bedenken voordat je besluit op een terras je bikini-topje uit te doen. Kate is daar misschien nog te onervaren voor maar William had haar toch zeker op het moment zelf op de gevaren kunnen wijzen? Als zoon van Diana moet juist hij toch weten hoe de media in Frankrijk werken. En ook hier geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Als je nergens topless gaat liggen, kan je ook nooit zo gefotografeerd worden…

Misschien vindt u dat ik nu een beetje te hard ben. Maar vergelijk het met uw eigen situatie. Als u naakt in de tuin gaat liggen, kan het gebeuren dat de buren u zo zien liggen. Als u dat niets kan schelen, dan kunt u gewoon uw gang gaan. Maar als u er wel mee zit, zult u het waarschijnlijk niet doen. Kate en William weten dat de hele wereld in feite mee wil kijken in hun leven, alsof men over het hek bij de buren kijkt. Dan weet je ook dat je een aantal dingen nooit kunt doen. Topless in de zon is er één van. Het is de prijs die je moet betalen als je op een dag koningin wordt. En gelukkig staan daar heel veel mooie dingen tegenover waarvan die mensen die wel onopgemerkt topless kunnen zonnen, alleen maar kunnen dromen. Zo heeft iedereen zijn beperkingen in het leven.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen