update koningin Camilla

Nu: Camilla geeft update over gezondheid koning Charles

Nu koning Charles kanker heeft, maakt iedereen zich zorgen om hem, zo ook zijn vrouw Camilla. Ze geeft een update over zijn gezondheid. 

Buckingham Palace heeft afgelopen maandag naar buiten gebracht dat koning Charles kanker heeft. Welke kankersoort de koning heeft, dat laten ze in het midden. Wel weten we dat het naar omstandigheden goed gaat met de koning van het Verenigd Koninkrijk.

Update van koningin Camilla

Koningin Charles mag dan wel zijn taken grotendeels hebben neergelegd, zijn vrouw Camilla is nog wel aan het werk. Zij bracht een bezoek aan een muziekavond in de Salisbury Cathedral. De aanwezige pers kon het natuurlijk niet laten om aan de koningin te vragen hoe het met haar man ging. Zij wilde een update geven en antwoordde tegenover SkyNews het volgende: “Het gaat buitengewoon goed met hem. Hij is erg ontroerd door alle brieven en berichten die het publiek overal vandaan heeft gestuurd. Dat fleurt hem erg op.”

Lees ook: Voorbereidingen begrafenis Charles begonnen

King Charles Iii Stands Down From Official Duties After Cancer Diagnosis
Koning Charles op weg naar het ziekenhuis voor zijn behandeling tegen kanker

Open over kanker

Waar een andere koning of koningin nooit zou delen dat hij of zij kanker zou hebben, wilde koning Charles dit anders aanpakken. De vorst koos ervoor om open te zijn over zijn gezondheid. Eerst over de operatie aan zijn vergrote prostaat en later over zijn kankerdiagnose. Het Britse hof wilde hierover het volgende kwijt: “Zijne Majesteit heeft ervoor gekozen om zijn diagnose te delen om speculaties te voorkomen, en in de hoop dat dit publiek begrip kan steunen voor iedereen ter wereld die met kanker te maken heeft.” En dat is natuurlijk ook hartstikke waar. 

Lees ook: Dit is wat we nu weten over de ernstige ziekte van koning Charles

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES