Associated Newspapers Libel Case

Britse media verdedigen zich tegen beschuldigingen van prins Harry

Reuters meldt dat de uitgever van tabloids ‘Daily Mail’ en ‘The Mail on Sunday’ een verweerschrift heeft ingediend tegen de zaak die is aangespannen door prins Harry (39) en zes anderen. Ze beschuldigen de uitgever van onwettige informatievergaring.

Prins Harry, samen met onder andere Elton John en Elizabeth Hurley, klagen Associated Newspapers aan wegens schending van hun privacy, waaronder het afluisteren van hun telefoons.

Ze noemen zo’n zeventig huidige en voormalige medewerkers van Associated Newspapers die zij beschuldigen van illegale informatievergaring of medeplichtigheid hieraan.

Royals And Celebrities Attend International Aids Conference 2018
Prins Harry en Elton John © Getty Images

Lees ook: Harry en Meghan zijn op driedaags bezoek in Nigeria

De uitgeverij ontkent de beschuldigingen van illegale informatievergaring en noemt ze ‘een belediging voor (…) hardwerkende professionele journalisten’ volgens het verweerschrift.

Eind vorig jaar oordeelde een rechter nog dat er voldoende bewijs was dat Mirror Group Newspapers (MGN) betrokken was bij onrechtmatige informatievergaring. Prins Harry krijgt daarom £140.600 (ongeveer €164.000) aan schadevergoeding toegekend.

“Ik heb gehoord dat draken doden je kan verbranden, maar gezien de overwinning van vandaag is het een de moeite waard prijs om te betalen,” zei Harry destijds in een verklaring.

Lees ook: Prins Harry wint zaak telefoonhack tegen Brits roddelblad

De rechtszaak over het krijgen van politiebeveiliging in Engeland heeft de prins daarentegen verloren. Je ziet het in de onderstaande video:

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES