Prince Harry And Meghan Visit Nigeria

Harry en Meghan zijn op driedaags bezoek in Nigeria

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zijn in Nigeria aangekomen. Ze zullen zich hier drie dagen onderdompelen in alles wat met het West-Afrikaanse land te maken heeft. 

Prins Harry is dol op Afrika. Hij is al jaren verbonden met het de landen in dit continent. Met zijn stichting steunt hij veel Afrikaanse goede doelen. Niet alleen hij zet zich hiervoor in, maar ook zijn vrouw Meghan Markle. 

Bezoek aan Nigeria

De Britse prins en zijn vrouw zijn afgelopen vrijdag aangekomen in Nigeria. De twee arriveerden vrijdagochtend in de hoofdstad Abuja. Het bezoek startte met een rondleiding door een school in de Nigeriaanse hoofdstad, genaamd Lightway Academy. Ze hebben daar schoolkinderen ontmoet en dansers voerden een traditionele Nigeriaanse dans uit. 

Lees ook: Máxima brengt bezoek aan Nigeria

Militair ziekenhuis

Dat niet alleen, in de middag hebben prins Harry en Meghan Markle de Nigeriaanse chef van de defensiestaf, generaal Christopher Gwabin Musa, ontmoet. Hij is degene die de twee heeft uitgenodigd voor een bezoek aan het land. Harry heeft op zijn uitnodiging ook gewonde militairen in een militair ziekenhuis ontmoet. 

Topshots Nigeria Britain Royals Invictus Games
Harry en Meghan in Nigeria

Invictus Games

Ook staan er tijdens de reis een aantal sportgerelateerde evenementen op het programma, die ook gerelateerd zijn aan de Invictus Games, waar prins Harry de oprichter van is. Zo zijn de twee aanwezig bij een trainingssessie van Unconquered. Zij werken ook samen met de Invictus Games. 

Lees ook: Koningin Máxima sluit VN-bezoek Nigeria af

Eerste reis naar Afrika sinds 2019

Harry en Meghan zijn sinds vijf jaar eindelijk weer in Afrika. In 2019 waren de twee als werkende leden van het Britse koningshuis aan het reizen naar het continent. Zij gingen toen naar Malawi, Angola, Zuid-Afrika en Botswana. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl