Britse krant creëert onnodig relletje rondom Meghan

In Groot-Brittannië blijven sommige media nieuwtjes over de inmiddels vertrokken Meghan Markle najagen. Ook als er eigenlijk niet zo veel nieuws te melden is. En dat is deze keer het geval.

Zoals je weet deden Harry en Meghan een fikse stap terug als royals. Het leidde ertoe dat ze hun ‘merknaam’ Sussex Royal moesten inleveren. En na een soort afscheidsrondje met laatste plichtplegingen en een goed gesprek met oma Elizabeth in maart, settelde het paar in Amerika. Waar Meghan ook vandaan komt.

In Groot-Brittannië loopt nog een rechtszaak, waarbij de kern een persoonlijke brief van Meghan aan haar vader is. Die stuurde ze hem rond de tijd dat ze met Harry ging trouwen. En is deels overgenomen en gepubliceerd door enkele Britse kranten. Onlangs werden in verband met diezelfde zaak sms’jes tussen haar Meghan en Harry en haar vader openbaar gemaakt.

Een heel ander onderwerp is nu opeens middelpunt van de belangstelling. Althans, als het aan de krant de Daily Mail ligt. Die schrijft dat wanneer Meghan jarig is, in augustus, ‘de kerkklokken wéér niet voor haar zullen luiden’. Waarmee eigenlijk geïnsinueerd wordt dat dit te maken heeft met de schandalen rond haar persoon en het vertrek uit de koninklijke familie.

Niets blijkt minder waar, er werden al nooit klokken voor haar geluid op haar verjaardag. Ook niet toen ze wel nog deel uitmaakte van de Britse royal family. Dit beieren gebeurt namelijk alleen maar voor Elizabeth, haar man Philip en hun kinderen en aanhang. Verder klinken de klokken op de verjaardag van prins William, Kate en hun kinderen. Hierover zijn ooit regels opgesteld en die worden gewoon nog altijd opgevolgd.

Het is niet helemaal duidelijk waarom de krant een relletje probeerde te starten. Op social media reageren mensen in ieder geval wisselend. Sommigen denken dat het juist maar goed is dat Meghan geen klokken hoort op haar verjaardag, omdat de verguisde prins Andrew (zoon van Elizabeth) deze wel te horen krijgt, terwijl je met hem ‘niet geassocieerd’ zou willen worden.

Lees ook:

Beatrice leent trouwjurk en diadeem bij oma Elizabeth

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen