2020 07 19 3

Beatrice leent trouwjurk en diadeem bij oma Elizabeth

Prinses Beatrice heeft voor haar bruiloft kleding en juwelen geleend van koningin Elizabeth. Buckingham Palace maakte zaterdag bekend dat Beatrice in stilte is getrouwd met Edoardo Mapelli Mozzi, bij haar ouderlijk huis.

De 31-jarige Beatrice droeg een ‘vintage’ jurk van Norman Hartnell, vroeger een van de favoriete kledingontwerpers van Elizabeth. Voor Beatrice werd de kleding passend gemaakt door onder meer de Queen’s huidige kledingontwerper Angela Kelly. De jurk, die is bezet met diamanten en een geometrisch geruit lijfje heeft, was volgens Buckingham Palace gemaakt van peau de soie-taft, afgezet met ivoorkleurig duchesse satijn en organza mouwen.

Ook droeg de prinses het zogenoemde Queen Mary-diadeem, die Elizabeth in 1947 bij haar eigen huwelijk ook droeg. Het sieraad werd in 1919 gemaakt voor koningin Mary – de betovergrootmoeder van Beatrice – uit een diamanten ketting die Mary had gekregen bij haar huwelijk. De huwelijksring is mede ontworpen door Edoardo en gemaakt door juwelenmaker Shaun Leane.

Lees ook:

Wow! Queen Elizabeth zit al 25.000 dagen op de troon

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @theroyalfamily.