×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Details uit Meghans rechtszaak tegen Britse media naar buiten gekomen

  Harry smeekte haar vader de roddelpers te mijden

  Details uit Meghans rechtszaak tegen Britse media naar buiten gekomen

  Dit blijkt uit een reeks sms'jes die nu als bewijs zijn ingediend. Harry was ervan overtuigd dat Thomas Markles contact met de pers alleen maar averechts kon uitpakken.


  Gesmeekt

  Nog voordat hij en Meghan trouwden, heeft Harry meermaals contact opgenomen met Meghans vader Thomas. Ook vaak Tom genoemd. In de sms’jes smeekte Harry zijn aanstaande schoonvader om de Britse roddelpers toch vooral links te laten liggen. Omdat praten met ‘de bladen’ de situatie voor iedereen alleen maar vervelender zou maken.

  Sms’jes

  Voor hun huwelijksdag – in mei 2018 – gokten de media dat Meghan door haar vader naar het altaar zou worden begeleid. Thomas zocht in die periode de pers op. Hij sprak onder meer met Mail on Sunday. En gaf de krant zelfs foto’s van voorbereidingen van de bruiloft. Harry en Meghan wilden dit niet en nu blijkt dus dat Harry heeft geprobeerd Tom ervan te weerhouden contact te zoeken met de pers. Hieronder een paar vertaalde zinnen uit Harry’s berichtjes:

  “Tom, Harry weer. Ik moet je echt spreken. Je hoeft je niet te verontschuldigen, we begrijpen de omstandigheden, maar publieke uitingen maken de situatie alleen maar erger. Als je van Meg houdt en het goed wilt maken, bel me dan. Want er zijn meer opties waarbij je niet met de media hoeft te praten, die deze hele situatie overigens hebben gecreëerd. Dus bel me alsjeblieft zodat ik het kan uitleggen. Meg en ik zijn niet boos, we hoeven je alleen maar te spreken. Bedankt.” Om er later nog aan toe te voegen:“Oh, elk gesprek zal averechts werken, geloof me Tom. Alleen wij kunnen je helpen, zoals we al vanaf dag 1 proberen.”

  Hartklachten

  Overigens gaf haar vader haar niet weg op de grote dag. Hij bleek hartklachten te hebben, iets dat Meghan uit de media moest vernemen. Daarop heeft ze alsnog haar hulp en steun aangeboden, als we andere sms’jes van het stel aan Thomas mogen geloven. De rechtszaak tegen Mail on Sunday en Daily Mail is aangespannen omdat Harry en Meghan vinden dat er ernstige inbreuk op hun privacy is geweest. Zo publiceerden de kranten ook een groot deel van een persoonlijke brief die Meghan haar vader schreef. In de brief klaagt ze over hoe haar vader haar behandelt. Ze spreekt hem niet meer, zijn laatste telefoontje aan haar was op de vroege ochtend van haar bruiloft en die heeft ze gemist…

  Aanstaande vrijdag dient de zaak daadwerkelijk. Tot die tijd mogen bewijsstukken, zoals de sms’jes, worden ingeleverd.

  Lees ook:

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  20 april 2020 - 16:33