Balmoral Castle publiek

Het Schotse Balmoral Castle opent voor het eerst voor publiek 

Het Schotse buitenverblijf van de Britse koninklijke familie zal komende zomer voor het eerst openen voor publiek. Niet alleen krijgen gasten een rondleiding, ook kun je wat eten op deze historische plek.

Koningin Victoria en prins Albert kochten Balmoral Castle in 1852. Omdat het kasteel niet groot genoeg was, besloten zij het kasteel opnieuw te bouwen. De bouw duurde van 1853 tot 1856. Sindsdien deed het dienst als de residentie van de Britse koninklijke familie in Schotland. Vooral Queen Elizabeth had een bijzondere band met het kasteel: zij overleed hier in 2022. 

In de tuin wandelen 

Het kasteel wordt vooral tijdens feestdagen en in de zomer gebruikt door de koninklijke familie. Deze zomer opent Balmoral Castle voor het eerst de deuren voor het publiek. Hierbij zijn er diverse opties mogelijk. Zo kan er vanaf 1 april tot 3 mei gratis op het terrein worden gewandeld. Ook kan het kasteel van de buitenkant worden bezichtigd. Liever een extra activiteit? Ook worden er tours met een Landrover en zalmvissen georganiseerd. Hier hield vooral Queen Elizabeth erg van. 

Lees ook: Hierdoor kwam Harry te laat in Balmoral

Tentoonstelling in het kasteel

Van 4 mei tot 11 augustus worden ook diverse dingen georganiseerd rondom Balmoral Castle. Zo is er een tentoonstelling van aquarel kunstwerken, gemaakt door koning Charles, te bezoeken. Ook is er een tentoonstelling van koninklijke outfits te bezoeken. Een toegangsticket hiervoor kost €20,40. 

Lees ook: Opmerkelijke geste van de Queen

Royal Family At Balmoral
De Britse koninklijke familie in 1960 bij Balmoral Castle

Privérondleiding voor publiek

Liever een privèrondleiding? Ook dit kan. Van 1 juli tot 4 augustus geven gidsen ook rondleidingen voor groepen tot maximaal 10 mensen. Tijdens zo’n rondleiding zullen diverse kamers van het kasteel worden laten zien. Dit kost €116,70 per persoon. Altijd al wat willen eten in Balmoral Castle? Dan kan er ook thee, sandwiches, scones en cake worden gegeten. Dit kan alleen van 1 juli tot 11 juli en hiervoor betaal je €175 per persoon. 

Lees ook: Andrew deze zomer naar Balmoral

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl