avondjurk prinses Diana geveild

Avondjurk van prinses Diana geveild voor 825.000 euro 

Eén van de favoriete avondjurken van prinses Diana is afgelopen weekend voor ruim 825.000 euro geveild door veilinghuis Julien’s Auctions. 

Spullen prinses Diana populair

Dat spullen van prinses Diana populair zijn tijdens veilingen, dat was al langer bekend. Maar zo populair? Dat had bijna niemand verwacht. Van te voren was er een schatting gemaakt. Zo dacht men dat de jurk tussen de 100.000 en 200.000 dollar op zou kunnen leveren. Dit bedrag werd op het moment van de veilig een stuk hoger: de hoogste bieder heeft maar liefst 900.000 dollar, wat neerkomt op zo’n 825.000 euro, geboden. 

Korte avondjurk van ontwerper Jacques Azagury

De geveilde avondjurk was een van de favoriete jurken van de prinses. Het gaat om een korte avondjurk met veel bling van de Marokkaans-Britse ontwerper Jacques Azagury. Prinses Diana heeft deze jurk twee keer in het openbaar aan gehad. De eerste keer was bij een diner in Italië, waar ze samen met Charles op uitnodiging van de burgemeester van Florence was. De tweede keer droeg ze de jurk tijdens een optreden van het Vancouver Symphony Orchestra tijdens een reis door Canada.

Diana, Princess Of Wales Wears A Charm Bracelet Aboard The N
Prinses Diana stond bekend om haar prachtige kledingstijl

Nog meer items onder de hamer

Deze avondjurk was niet het enige item van prinses Diana dat bij veilinghuis Julien’s Auctions onder de hamer ging. Ook de blouse die de prinses droeg op haar verlovingsportret is onder de hamer gegaan. Dit was de opvallende witte blouse met grote strik aan de voorkant. De blouse was, net zoals de avondjurk, voor een veel hoger bedrag verkocht dan van te voren verwacht. Zo dacht men vooraf dat de blouse maximaal 100.000 dollar zou opleveren, maar uiteindelijk was het item goed voor 300.000 dollar, wat gelijk staat aan zo’n 275.000 euro. 

Trui met schapen 

De laatste tijd worden er steeds meer kledingstukken of persoonlijke items van prinses Diana voor hoge prijzen verkocht. Afgelopen weekend is er ook een foto van de 16-jarige Diana als bruidsmeisje verkocht voor ruim 8100 euro. Ze was op het moment dat de foto werd gemaakt bruidsmeisje op de bruiloft van haar zus. Dat was niet het enige item van afgelopen tijd: in september werd de bekende trui met schapen van de prinses geveild. Dit topstuk is uiteindelijk verkocht voor maar liefst 1.1 miljoen dollar, wat neerkomt op 1 miljoen euro. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 19-12-2023

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl