Prince George, Princess Charlotte And Prince Louis Start Lambrook School

Alles wat je moet weten over prinses Kate’s knusse vakantiehuis

Kate Middleton (42) ondergaat momenteel preventieve chemotherapie en verblijft samen met haar man prins William (41) en hun drie kinderen in Adelaide Cottage. Royalty deed onderzoek naar deze pittoreske woning.

Kate Middleton (42) ondergaat momenteel preventieve chemotherapie en verblijft samen met haar man prins William (41) en hun drie kinderen in Adelaide Cottage. Royalty deed onderzoek naar deze pittoreske woning.

Van hofdame Adeleide tot prinses Kate

Adelaide Cottage staat in het koninklijke landgoed van Windsor en is gebouwd in de 19e eeuw. Het was oorspronkelijk bedoeld voor een hofdame van koningin Victoria, genaamd Adelaide, hertogin van Teck. Later werd het huis opgeknapt en uitgebreid door koningin Elizabeth II voor haar personeel. Het werd een favoriete plek van prinses Margaret, de zus van de koningin, die het gebruikte voor kleine diners en privébijeenkomsten. Daarna hebben ook andere leden van de koninklijke familie, zoals prins Harry en Meghan Markle, er gewoond. Nu verblijft Kate Middleton daar met prins William en hun kinderen terwijl ze haar chemotherapiebehandeling ondergaat.

Lees ook: Zien: déze Nederlandse man was de eerste liefde van prinses Kate

Stijlvol en klassiek

Adelaide Cottage heeft een aantal kamers die bekend staan om hun charme en elegantie. De kamers zijn vaak ruim en licht, met hoge plafonds en grote ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten. De inrichting is stijlvol en klassiek, met luxe details zoals antieke meubels en verfijnde decoraties. Hoewel het aantal kamers niet exact bekend is, wordt aangenomen dat het huis meerdere slaapkamers, een woonkamer, een eetkamer, en mogelijk ook een studeerkamer of bibliotheek heeft.

Dichtbij koningin en school

Het stel woont als sinds de zomer van 2022 in het stulpje. Voor hen was het destijds belangrijk dat de woning dichtbij de koningin en een school is. Ook heeft het stel geen inwonende personeelsleden. Ondanks dat het prinsenpaar elders woont, is het bekend dat ze voor officiële aangelegenheden, vergaderingen en werkgerelateerde activiteiten, nog altijd Kensington Palace gebruiken.

Lees ook: Het vlinderkapsel van Kate is nu de hit op internet

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST DENISE DELGADO
BEELD GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl