Prinses Anne Tijdelijk Geheugenverlies Royalty Online

Actueel: prinses Anne lijdt tijdelijk aan geheugenverlies na incident met paard

De Britse prinses Anne (73) zou geheugenverlies hebben na een ongeval met een paard op haar landgoed, waarbij ze een hersenschudding en lichte verwondingen opliep. Volgens ‘The Telegraph’ zou het geheugenverlies tijdelijk zijn.

Prinses Anne is de dochter van koningin Elizabeth II en prins Philip, en de zus van koning Charles III. Ze werd geboren op 15 augustus 1950 en is officieel bekend als de Princess Royal. Anne is een ervaren ruiter en heeft verschillende paardenorganisaties en evenementen gesteund. Ook vervult ze vaak ceremoniële rollen bij hippische evenementen.

Anne zou niet precies weten wat er is gebeurd op haar landgoed Gatcombe Park in Zuidwest-Engeland. Maandag liet Buckingham Palace weten dat de zus van koning Charles III uit voorzorg in het ziekenhuis in Bristol was opgenomen en naar verwachting ‘volledig’ zal herstellen. Het incident gebeurde zondag terwijl ze aan het wandelen was op haar landgoed. De oorzaak is niet duidelijk, maar artsen zeiden dat haar verwondingen overeenkwamen met een impact van een paardenhoofd of -benen.

The Princess Royal Opens Facilities At Reaseheath Equestrian College
© Getty Images

Gezondheidsupdate

De echtgenoot van de prinses, viceadmiraal Sir Timothy Laurence, gaf dinsdag een korte update: “Ze herstelt goed, dank u,” zei Sir Timothy. “We zijn beiden erg dankbaar voor het medische team en het ondersteunend personeel van het ziekenhuis voor hun deskundige zorg – en voor de hulpdiensten die ter plaatse waren.”

De viceadmiraal gaat verder: “We zijn beiden diep geraakt door alle vriendelijke berichten die we van zoveel mensen van dichtbij en veraf hebben ontvangen. Het betekent veel voor ons.

Lees ook: Peter Phillips, de zoon van prinses Anne, is weer vrijgezel

“De koning wordt nauwkeurig op de hoogte gehouden en sluit zich aan bij de hele koninklijke familie om de prinses veel liefde en beterschap te wensen voor een spoedig herstel”, aldus het paleis in een verklaring.

Queen Elizabeth Ii Platinum Jubilee 2022 Trooping The Colour
Prinses Anne te paard in 2022 tijdens Trooping The Colour

Lees ook: Prinses Anne onthult angst die Queen Elizabeth had over eigen begrafenis

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES