Felipe Letizia in Denemarken november 2023 ANP

Veel foto’s van Spaans koningspaar in Denemarken

Felipe en Letizia zijn op uitnodiging van koningin Margrethe in Denemarken. Dat levert (veel) mooie plaatjes op.

Je las bij ons al dat Felipe en Letizia een bezoek brengen aan het Scandinavische land. “De band tussen Denemarken en Spanje is nauwelijks hechter geweest dan vandaag”, valt nu ter aanvulling te lezen bij nóg weer een post op Instagram over het staatsbezoek. Er wordt flink met foto’s gestrooid en die willen we jullie natuurlijk niet onthouden.

Margrethe

Op uitnodiging van de Deense koningin Margrethe (83) zijn Felipe en Letizia in Denemarken. Zij zullen zich zeer warm ontvangen hebben gevoeld. De eerste post op Instagram werd voorzien van de tekst “!Bienvenidos a Dinamarca!”, oftewel: Welkom in Denemarken!, in het Spaans.

Felipe En Margrethe Screenshot Instagram Det Danske Kongehus

Spaans koningspaar

In de loop van de dagen zijn er veel meer foto’s gemaakt. Een mooie selectie zie je hieronder. Het Spaanse koningspaar schoof gisteren aan voor het staatsbanket. Daar waren ook kroonprins Frederik en kroonprinses Mary bij aanwezig. Zowel Mary als Letizia als Margrethe droeg een jurk die op een eerder moment al gedragen was. Dat wordt vaker gedaan, we zien bijvoorbeeld Máxima en Victoria van Zweden regelmatig ‘oude’ items opnieuw dragen.

Staatsbanket Denemarken Spane Screenshot Instagram Det Danske Kongehus

Meer foto’s

Meer beelden van het staatsbezoek zie je hieronder. Felipe en Letizia vliegen morgen terug naar Spanje. Hun bezoek begon gisteren. Het komt regelmatig voor dat een staatsbezoek 3 dagen en 2 nachten duurt. Vaak reist een handelsmissie – een groep afgevaardigde politici en handelsmensen – mee met een koningspaar. En vrijwel altijd wordt benadrukt dat het versterken van de onderlinge banden tussen de landen het voornaamste doel is.

LEES OOK: 9x prinsessenjurken om bij weg te dromen

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @detdanskekongehus & Keld Navntoft

#Royaltynl