Victoria

Goed zo: Victoria ‘recyclet’ haar blauwe laarsjes

Royals hebben vaak een heel team achter zich staan. Stylisten en kappers, maar ook mediamensen die goed in de gaten houden dat ze niet steeds in dezelfde outfit gefotografeerd worden. Toch is dat laatste absoluut aan het veranderen tegenwoordig.

Je weet vast dat onder meer Beatrix, Máxima en Mathilde hun met zorg ontworpen jurken, mantels en broekpakken graag meer dan eens dragen. Dat kan natuurlijk ook prima. De tijd dat het echt not-done was voor een bekend persoon om tweemaal – of vaker – in dezelfde outfit gespot te worden, is allang voorbij. Dat laat ook de zowel modebewuste als milieubewuste Victoria, kroonprinses van Zweden, zien.

Zij is helemaal vóór duurzaam produceren en nadenken over aankopen. Haar ontzettend leuke nachtblauwe laarsjes spotten wij al tijdens een werkbezoek in september. En weken daarna droeg ze ze nog eens, ditmaal naar een bezoek aan een Zweedse gemeente, om te horen wat voor impact corona daar heeft (gehad). Ook tijdens dat bezoek droeg Victoria trouwens all blue. En dat staat haar geweldig!

Goed zo, gewoon blijven dragen, die mooie items. Dat is nog eens het moderne voorbeeld geven, in plaats van die wegwerpcultuur.

Victoria Laarsjes 1
Victoria Laarsjes 2

Ook Máxima is fan van hergebruiken. Deze gele jurk van ontwerper Claes Iversen droeg ze in 2018 tijdens een diner waar ook onder meer Rania en Abdullah van Jordanië waren.

Máxima Gele Jurk 2018

En dit jaar met Prinsjesdag opnieuw! Iversen had de jurk voor de gelegenheid op haar verzoek meer okergeel geverfd. Een geweldig idee.

Máxima Gele Jurk 2020

LEES OOK:

Opvallend: designers willen trouwjurk Diana opnieuw ontwerpen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, ANP/EPA, Instagram @kungahuset, Harper’s Bazaar