Britain Royals

Opvallend: designers willen trouwjurk Diana opnieuw ontwerpen

Modeontwerpers David en Elizabeth Emanuel willen hun tanden – of beter gezegd hun handen – in dé jurk van Diana zetten. Om de iconische trouwjurk uit 1981 weer hip te maken, maar dan anno nu.

En het gaat zelfs niet enkel om haar bruidsjurk, het duo wil ook andere bekende outfits van haar – uit de jaren 80 – namaken. De kledingstukken zijn destijds allemaal door het ontwerpersstel voor Diana gemaakt en David en Elizabeth willen de ontwerpen graag nieuw leven inblazen.

Diana’s trouwjurk is momenteel officieel in het bezit van William en Harry. Daarom maken de ontwerpers vooral gebruik van oude foto’s van Diana in haar bruidsjurk. Plus schetsen die ze er zelf nog van hebben. Naast de beroemde witte trouwjurk nemen ze ook zo’n 20 andere designs opnieuw onder handen. Zo gaan ze onder meer een zwarte jurk die Diana droeg naar Goldsmith’s Hall-bal – vlak voor de verloving met Charles werd aangekondigd – re-viven. Volgens hen symboliseert die jurk de transformatie die Diana destijds doormaakte: van brave, bescheiden basisschooljuf naar glamourprinses. “De jurk was zwart en een beetje gevaarlijk”, zeggen David en Elizabeth erover.

Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen om de heruitgevonden outfits van Diana tentoon te stellen. Maar dat is wél een wens van het duo. “Het zou een geweldige kans zijn voor het publiek om de outfits van Diana te zien, ondanks dat vele originele stukken al lang verdwenen zijn”, aldus de twee.

Diana en Charles op hun trouwdag, 29 juli 1981.

Britain Royals

En de zwarte, ‘gevaarlijke’ jurk die ze droeg naar het bal, vlak voor de verloving.

Diana 1981 Zwarte Jurk Bal

LEES OOK:

Verhuist zwangere Eugenie naar dit bijzondere optrekje?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Showbiz Cheat Sheet