Elisabeth België in prinsessenjurk foto door Keld Navntof

9x prinsessenjurken om bij weg te dromen

Wat zien deze royal vrouwen er fantastisch uit in hun prinsessenjurken. Wij genieten heel erg. Geniet jij mee?

Een royal leven is voor de meesten van ons niet weggelegd. Des te leuker om wel even weg te kunnen dromen bij deze fantastische voorbeelden van echte prinsessenjurken. Heb jij al een favoriet gespot?

Elisabeth van België

De kroonprinses toonde haar royal roots maar wat goed op het grote feest dat prins Christian onlangs gaf om zijn 18de verjaardag te vieren. Haar bijpassende clutch, paarse sjerp en bescheiden tiara maken de look compleet.

Elisabeth België in prinsessenjurk foto door Keld Navntof

Madeleine in een knalkleur

In knalroze en wat staat dat haar goed. Madeleine en haar elegantie maken van iedere jurk een prinsessenjurk, maar dit is wel een echt prinsesserig exemplaar.

Madeleine 12

Amalia in koningsblauw

Onze eigen kroonprinses droeg op Prinsjesdag blauw en we werden allemaal omver geblazen. Een topkeuze voor de jonge prinses, die ooit koningin zal zijn.

Prinsjesdag 2023

Grace Kelly in een droom van een bruidsjurk

Haar trouwjurk stal de show. Toen al. Naderhand hebben veel andere royal vrouwen zich door haar look laten inspireren. Zo leken zowel de trouwjurken van zowel Meghan als Kate op die van Grace.

Grace Kelly In Trouwjurk

Victoria in vlammend rood

Niet alle prinsessenjurken zijn wit met parels en pailletten. Dat bewijst Victoria van Zweden hier wel. De kroonprinses was ongetwijfeld de meest opvallende verschijning die dag, in haar strapless rode jurk.

Victoria Van Zweden In Rode Prinsessenjurk

Mary met haar jarige zoon

Toen Christian van Denemarken 18 werd, werden er natuurlijk nieuwe foto’s gemaakt. Hier zien we moeder Mary in een to-die-for form-fitting donkerblauwe, fonkelende jurk. Leuk detail is de asymmetrische top: 1 schouder is bedekt, de ander bloot.

Mary In Prinsessenjurk Screenshot Instagram Det Danske Kongehus

Estelle twinning met moeder Victoria

De jonge prinses (11) verscheen op het royal verjaarspartijtje in Denemarken net als moeder Victoria in een nudekleurige jurk. En wát een prachtige dames! Beiden in een prinsessenjurk die hen op het lijf geschreven is. Kijk ook even naar de prachtige bloemapplicaties op het lijfje van Estelle.

Estelle En Victoria In Prinsessenjurken Screenshot Instagram Kungahuset

Kate in Jenny Packham

Bij de première van een nieuwe James Bond-film verscheen Kate in glimmend goud. De jurk werd gemaakt door de Britse ontwerpster Jenny Packham en zeg nou zelf.. Kate zou zó de rol van Bond-girl kunnen vervullen, toch? Wat een droomjurk.

Kate In Jenny Packham Jurk Premiere James Bond Film

Meghan shinet in pettycoat

Meghan Markle is een fashionista eerste klas. In Australië droeg ze deze strapless baljurk met veel tule en geheel in zwart-wit. Het is weer eens iets anders dan roze.

Meghan Markle In Baljurk

LEES OOK: 5 Europese koningskinderen op 1 foto

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Beeld: Instagram @detdanskekongehus / @belgianroyalpalace / @kungahuset / Keld Navntoft, @princeandprincessofwales, ANP

#royaltynl