Placeholder

Site met dromen voor Willem-Alexander online

Op www.deeljouwdroom.nl kan iedereen vanaf dinsdagmiddag een droom achterlaten ter inspiratie voor de nieuwe koning Willem-Alexander. Op de Willem-Alexanderschool in Amstelveen plaatsten leerlingen uit groep 5 als eerste hun bijdrage.

De kinderen maakten dinsdagochtend een graffitikunstwerk. Hun droom: dat er geen dierenmishandeling meer is in Nederland. Twee andere dromen op de website zijn afkomstig van twee andere generaties. De vader van een kind van de school stuurde een foto in, een oma van een leerling maakte een beeldhouwwerk van twee bokspringende kinderen. Zij pleit voor meer creativiteit en handenarbeid op basisscholen.

Op de website kunnen mensen in ‘droomloketten’ hun wens toevoegen. Dat mag een gedicht zijn, een filmpje, muziekstuk, uitvoering, tekening, verhaal of schilderij. Na 30 april kiest een jury met bekende Nederlanders, waaronder Albert Verlinde en Wendy van Dijk, de 50 mooiste dromen uit voor het boek dat Willem-Alexander en Máxima op 5 september krijgen overhandigd.

Hoewel de website dinsdagmiddag pas online ging, had het Nationaal Comité Inhuldiging via het algemene e-mailadres al 150 wensen ontvangen van burgers.