×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Site met dromen voor Willem-Alexander online

  Site met dromen voor Willem-Alexander online

  Op www.deeljouwdroom.nl kan iedereen vanaf dinsdagmiddag een droom achterlaten ter inspiratie voor de nieuwe koning Willem-Alexander. Op de Willem-Alexanderschool in Amstelveen plaatsten leerlingen uit groep 5 als eerste hun bijdrage.

  De kinderen maakten dinsdagochtend een graffitikunstwerk. Hun droom: dat er geen dierenmishandeling meer is in Nederland. Twee andere dromen op de website zijn afkomstig van twee andere generaties. De vader van een kind van de school stuurde een foto in, een oma van een leerling maakte een beeldhouwwerk van twee bokspringende kinderen. Zij pleit voor meer creativiteit en handenarbeid op basisscholen.

  Op de website kunnen mensen in ‘droomloketten’ hun wens toevoegen. Dat mag een gedicht zijn, een filmpje, muziekstuk, uitvoering, tekening, verhaal of schilderij. Na 30 april kiest een jury met bekende Nederlanders, waaronder Albert Verlinde en Wendy van Dijk, de 50 mooiste dromen uit voor het boek dat Willem-Alexander en Máxima op 5 september krijgen overhandigd.

  Hoewel de website dinsdagmiddag pas online ging, had het Nationaal Comité Inhuldiging via het algemene e-mailadres al 150 wensen ontvangen van burgers.

  2 april 2013 - 12:39