letizia felipe divorce spain

Royalty-expert verklapt: Letizia en Felipe gaan volgend jaar scheiden en dít is waarom 

Als we de Spaanse royalty-experts moeten geloven is het huwelijk tussen koning Felipe en koningin Letizia binnenkort voorbij, maar hoe zit dit precies? 

Koning Felipe en koningin Letizia zijn inmiddels al meer dan 20 jaar getrouwd. De twee gaven elkaar op 22 mei 2004 in de Almudena-kathedraal in Madrid het jawoord. Je zou denken dat de twee sindsdien hartstikke gelukkig zijn, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. De Spaanse royalty-experts zeggen namelijk dat de twee volgend jaar gaan scheiden. 

Letizia niet trouw

De Spaanse bladen schreven eerder al dat koningin Letizia minimaal negen minnaars heeft gehad. Haar voormalige zwager Jaime del Burgo is de bekendste, hij heeft zelfs een boek uitgebracht dat over de affaire met Letizia gaat. Daarnaast zou ze het ook een aantal maanden leuk hebben gehad met een piloot, een journalist, een directeur, twee bodyguards en een personal trainer. 

in 2025 scheiden
Madrid: Celebration Events Of The 10th Anniversary Of The Proclamation Of His Majesty The King

Koning Felipe niet blij met zijn vrouw

Koning Felipe is natuurlijk niet blij dat zijn vrouw steeds weer slecht in het nieuws komt. Hij zou zijn vertrouwen dan ook steeds meer in haar verliezen. Volgens de Spaanse royalty-expert Pilar Eyre bestaat het huwelijk eigenlijk alleen nog maar voor de buitenwereld, want er zou geen liefde meer tussen de twee zijn.

volgend jaar scheiden
Koning Felipe en koningin Letizia

Volgend jaar scheiden

Pilar Eyre weet zeker dat het echtpaar zal scheiden zodra hun jongste dochter Sofia, nu zeventien jaar, meerderjarig is. Dat is in april 2025. Wanneer ze dan scheiden, dan zou er volgens Pilar Eyre een stuk minder gedoe zijn rond de voogdij en alimentatie. Ook is er nog een ander belangrijk punt waarom ze wachten met scheiden. 

Lees ook: Koningin Letizia heeft volgens de Spaanse bladen 9 minnaars gehad

In het paleis blijven

In het huwelijkscontract staat dat koningin Letizia bij een scheiding afstand moet doen van haar dochters. De twee zouden dan bij koning Felipe in het paleis blijven wonen. Ook dit is een belangrijke reden waarom de twee nog samen zijn. Pilar Eyre weet het zeker: de twee gaan volgend jaar scheiden. We zijn benieuwd. 

scheiding felipe en letizia spanje 2025

Lees ook: Koningin Letizia zou jarenlang affaire met ex-zwager hebben gehad

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP/GETTYIMAGES