letizia

Koningin Letizia heeft volgens de Spaanse bladen 9 minnaars gehad

Je zou denken dat koningin Letizia al 20 jaar hartstikke gelukkig getrouwd is met koning Felipe. Toch schrijven de Spaans bladen dat ze aardig wat minnaars heeft gehad.

Koning Felipe en koningin Letizia zijn inmiddels al meer dan 20 jaar getrouwd. De twee gaven elkaar op 22 mei 2004 in de Almudena-kathedraal in Madrid het jawoord. Je zou denken dat de twee sindsdien hartstikke gelukkig zijn, maar is dat wel echt zo? 

Negen minnaars 

De Spaanse roddelbladen vinden Letizia Ortiz Rocasolano maar wat interessant. Ze lijken iedere gelegenheid aan te grijpen om de vuile was van de koningin buiten te hangen. Nu vertelt de media dat ze zeker zijn dat ze minimaal negen minnaars heeft gehad. En dat is niet alles: één daarvan zou haar voormalige zwager zijn geweest. 

Jaime del Burgo

De bekendste naam van het rijtje is die van Jaime del Burgo. Hij was van 2012 tot 2014 getrouwd met de zus van koningin Letizia: Telma Ortiz. Volgens de Spaanse pers was hij alleen maar met haar zus getrouwd zodat hij Letizia kon zien wanneer hij wilde. Del Burgo schreef over de affaire in zijn boek Letizia y yo (Letizia en ik) over het gehele verleden van de Spaanse koningin. Dit boek kwam eind 2023 uit. Haar affaire met Jaime del Burgo werd bekend omdat koning Juan Carlos, vader van Felipe, de Spaanse geheime dienst had ingeschakeld. 

Telma Ortiz And Family Sighting In Oviedo December 31, 2014
Letizia’s zus met Jaime del Burgo

Nog acht minnaars

Naast Jaime del Burgo, zou de koningin nog acht andere minnaars hebben gehad. Dit schrijft de Spaanse krant El Nacional. De koningin zou haar eerste echtgenoot, Alonso Guerrero, hebben bedrogen met Jim Russó, het hoofd van EFE, waar Letizia werkte als journalist. Ook zou ze iets stiekem hebben gehad met David Tejera, collega bij CNN. Hij zou nog met Letizia zijn geweest wanneer Felipe al in beeld kwam. 

Lees ook: Koningin Letizia zou jarenlang affaire met ex-zwanger hebben gehad

Nog meer mannen aan de koningin gelinkt

Maar er zijn nog meer mannen. Tijdens Letizia’s werk in Irak ontmoette ze een piloot waarmee ze het maandenlang erg gezellig heeft gehad. Ze spraken in het geheim af in Portugal. Ook Luis Miguel González, journalist bij Siglo XXI, zou voor haar charmes zijn gevallen. Zij kwam er ongeschonden uit, maar zijn huwelijk ging er wel door kapot. Ook zou Letizia volgens El Nacional affaires hebben gehad met twee bodyguards en haar personal trainer. Mocht het waar zijn, dan kunnen we wel concluderen dat ze het er maar druk mee heeft. 

Lees ook: Zit Juan Carlos achter het affaire-schandaal rondom Letizia? 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTY IMAGES