Prinses Kate

Ziekenhuis onderzoekt datalek patiëntinformatie prinses Kate

Het ziekenhuis waar Catherine van Wales (42) een buikoperatie onderging, zegt een vermeende datalek rondom de prinses te onderzoeken. Dit volgt op berichten dat medewerkers hebben geprobeerd toegang te krijgen tot haar medische informatie.

Het ziekenhuis waar Catherine van Wales (42) een buikoperatie onderging, zegt een vermeende datalek rondom de prinses te onderzoeken. Dit volgt op berichten dat medewerkers hebben geprobeerd toegang te krijgen tot de medische informatie van prinses Kate.

Vertrouwen schenden

“In ons ziekenhuis is geen plaats voor mensen die opzettelijk het vertrouwen van onze patiënten of collega’s schenden”, dat zegt directeur Al Russell tegen Sky News. In een verklaring zegt Al dat al zijn werknemers zich ‘zeer bewust zijn’ van hun ‘individuele, professionele, ethische en wettelijke verplichtingen met betrekking tot patiëntvertrouwelijkheid. “We zijn enorm trots op de uitstekende zorg en discretie die we elke dag streven te bieden aan al onze patiënten die hun vertrouwen in ons stellen,” vervolgt hij.

Lees ook: Britten niet blij met koning Willem-Alexander die grap maakt over prinses Kate

Hij gaat verder: “We hebben systemen opgezet om het beheer van patiëntinformatie te controleren en, in geval van een inbreuk, zullen alle passende onderzoeks-, regelgevings- en disciplinaire stappen worden ondernomen.”

Op dinsdag meldde de Britse krant Daily Mirror dat ’ten minste één medewerker betrapt zou zijn bij pogingen om toegang te krijgen tot’ de medische aantekeningen van prinses Kate. De krant zei dat er een intern onderzoek was gestart bij het particuliere ziekenhuis, dat zowel de prinses als koning Charles de afgelopen maanden heeft behandeld.

Lees ook: Kim Kardashian grapt dat ze prinses Kate gaat ‘zoeken’

Ook de Britse regering laat van zich horen. Ze zegt een woordvoerder van premier Rishi Sunak dat iedereen zijn steun moet betuigen aan de prinses van Wales.” Het is duidelijk dat er strikte regels zijn voor patiëntgegevens die gevolgd moeten worden”, zegt de woordvoerder. “Ik denk dat we allemaal achter de prinses van Wales moeten staan, en ook achter de prins van Wales, en we wensen haar natuurlijk een zo spoedig mogelijk herstel.”

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES