Letizia En Felipe (2)

Spaanse koning Felipe en Letizia vieren 20-jarige huwelijk

Het is feest in Spanje! Voor koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) is het een bijzondere dag. De twee vieren namelijk dat ze precies 20 jaar getrouwd zijn. Dat laten ze niet stilletjes voorbijgaan. Sterker nog, vorige week hadden ze al nieuwe foto’s gedeeld met de wereld.

Op een reeks fotos op het Instagramaccount van het Spaanse tijdschrijft Vanitatis zien we Felipe en Letizia met hun dochters prinses Leonor en prinses Sofía. Letizia heeft een sportieve uitstraling met een roze blazer en witte sneakers, net als haar dochters die ook broeken dragen voor deze gelegenheid. De foto’s zijn genomen in de tuinen van het Koninklijk Paleis van Madrid.

Lees ook: Willem-Alexander bedankt koning Felipe voor het opvangen van Amalia

Start van de romance

De romance tussen de huidige Spaanse koning en koningin begon in 2002. Letizia Ortiz Rocasolano was destijds verslaggeefster en presentatrice van het avondjournaal op de staatszender TVE. Met haar verslaggeving van grote historische gebeurtenissen, zoals de nasleep van ‘9/11’, was ze een bekend gezicht in vrijwel alle Spaanse huiskamers. Haar journalistieke talent werd erkend toen ze een onderscheiding ontving als beste Spaanse journalist onder de 30 jaar.

Royal Wedding Between Prince Felipe Of Spain And Letiza Ortiz
© Getty Images

Lees ook: Zien: koning Felipe koningin Letizia op royal date naar de bioscoop

Burgerprins

In november wordt de verloving aangekondigd tussen de toekomstige Spaanse koning en Letizia Ortiz. Haar burgerlijke afkomst markeert een breuk met de traditie, maar koning Juan Carlos en koningin Sofia stemmen ermee in. Het feit dat Letizia eerder getrouwd is geweest, vormt geen belemmering, aangezien haar vorige huwelijk niet kerkelijk ingezegend was. Felipe zelf heeft ook al ervaring op liefdesgebied, met een relatie met een Noors fotomodel. Wat betreft Letizia’s burgerlijke status, wordt Felipe zelf soms ook de ‘burgerprins’ genoemd vanwege zijn gewone achtergrond.

De bruiloft, in mei 2004, wordt groots gevierd met bijna veertig koninklijke families vertegenwoordigd. Het weer op de dag zelf is regenachtig, wat voor velen een teken van ongeluk is. Ironisch genoeg had de koninklijke familie een dag voor de bruiloft nog eieren geofferd aan de heilige Clara, in de hoop op mooi weer.

Lees ook: Felipe en Letizia starten vandaag staatsbezoek aan Nederland 

TEKST DENISE DELGADO
BEELD GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl