Andrew

Prins Andrew moet vertrekken uit Royal Lodge na details Jeffrey Epstein

Andrew (63) zal nooit terugkeren naar het koninklijke gezelschap na de onthulling van documenten met gedetailleerde beschuldigingen van seksueel misbruik, zo schrijft de Britse krant ‘Daily Mail’.

De papieren, die woensdagochtend zijn vrijgegeven door een rechtbank in New York, brachten de relatie van de hertog van York met de pedofiel Jeffrey Epstein opnieuw onder de aandacht. Hierin zouden beweringen staan dat de prins ‘handelingen van seksueel misbruik’ heeft gepleegd en deelnam aan een ‘seksfeest met minderjarigen’.

Lees ook: De Britse prins Andrew bracht weken door bij Jeffrey Epstein 

Andrew ontkent beschuldigingen

Andrew heeft alle beschuldigingen herhaaldelijk ontkend. Woensdag vertelden bronnen aan Daily Mail dat hoewel de gerechtelijke claims niet als een verrassing kwamen, ze hebben bijgedragen aan de ‘kristallisatie’ van koning Charles‘ vastberadenheid om het ‘Andrew-probleem’ definitief op te lossen.

Verzoeken geweigerd

Plannen waren al in gang gezet om hem uit de Royal Lodge te zetten, zijn tien slaapkamer tellende woning in Windsor sinds 2003, en hem te verplaatsen naar een kleiner verblijf passend bij zijn ‘gedegradeerde’ status. Charles heeft meerdere verzoeken van Andrew om te verhuizen naar het kleinere Frogmore Cottage, dat eerder toebehoorde aan Harry en Meghan voordat ze naar de VS vertrokken, geweigerd. Door de recent vrijgegeven gerechtelijke documenten is koning Charles ook vastberaden om Andrew nooit meer toe te staan om koninklijke taken uit te voeren.

Lees ook: Details over zaak tegen prins Andrew worden begin januari 2024 openbaar gemaakt 

“Wat betreft enige publieke rol voor zijn broer, is er geen weg terug. Er is altijd overeengekomen dat Andrew toestemming zou krijgen om privé- en familie-evenementen bij te wonen, zoals zijn recht is. Maar niet openbare of officiële gelegenheden. Dat is niet veranderd”, laat een bron weten. “Als het om familie gaat, is het moeilijk. Maar deze associatie gaat gewoon nooit weg. En dat betekent dat hij (Andrew. red) weg moet.”

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST DENISE DELGADO
BEELD GETTY IMAGES