Charles jarig foto van ANP

Koning Charles verwacht langdurige rust na prostaatoperatie

Vorige week werd bekend dat koning Charles (75) kampt met een vergrote prostaat. Hij wordt deze week daaraan geopereerd. Naar verwachting zal hij langdurig rust moeten houden.

De corrigerende ingreep is een veelvoorkomende maar belangrijke operatie die wereldwijd veel mannen treft. Het medische team van koning Charles zal naar verluidt een ziekenhuisverblijf van 1-2 nachten aanbevelen, gevolgd door een thuisperiode van 10-14 dagen voor herstel. Dat schrijft HELLO!. Standaard postoperatieve zorg is ingesteld om een volledig en ongecompliceerd herstel te waarborgen. Gedurende deze tijd wordt de koning geadviseerd het rustig aan te doen en inspannende activiteiten te vermijden, hoewel licht werk vanuit huis mogelijk is.

Lees ook: Harry en Meghan wensen koning Charles en prinses Kate beterschap

Mogelijke complicaties

Professor Damien Bolton, vicepresident van de Urologische Vereniging van Australië en Nieuw-Zeeland, beschreef symptomen en mogelijke complicaties van een onbehandelde vergrote prostaat. Deze omvatten plotselinge aandrang om te plassen, moeilijkheden of een trage urinestroom, en vaak ’s nachts plassen. Ernstige gevallen kunnen leiden tot onvermogen om te plassen, waarvoor onmiddellijke medische aandacht nodig is.

Lees ook: Zien! Dit is het nieuwe portret van koning Charles

Koning Charles is in orde

Tijdens het bezoek aan Aberdeen Art Gallery stelde koningin Camilla het publiek gerust over de toestand van de koning. Ze liet weten dat hij ‘in orde’ is en uitkijkt naar zijn terugkeer naar het werk. Vanwege de operatie van de koning zijn zijn verplichtingen bij Dumfries House in East Ayrshire, waaronder een diner en vergaderingen met betrekking tot zijn King’s Foundation liefdadigheidsinstelling, uitgesteld.

Tip van de redactie

Zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button

Affiliate producten koppelen aan je bericht/pagina met de klassieke editor

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES