speciaal cadeau Kate

Kate Middleton is vandaag jarig en krijgt speciaal cadeau

De Britse prinses viert vandaag haar verjaardag en mag maar liefst 42 kaarsjes uitblazen. Van koning Charles krijgt ze een speciaal cadeau.

Ieder jaar weer eet Kate Middleton hetzelfde op haar verjaardag. Geen taart of koekjes voor de prinses, nee… Ze is dol op een bakje vanille ijs mét jam. Natuurlijk deelt ze haar lievelingsgerecht ook met haar drie kinderen, ook zij zijn hier dol op.

Samen met het gezin 

Vandaag, dinsdag 9 januari, mag de prinses van Wales 42 kaarsjes uit blazen. Kate kennende is een groot feest niets voor haar, ze viert het liever klein, samen met het gezin. The Daily Mail laat hierop weten dat Kate haar verjaardag in het bijzijn van prins William, prins George, prinses Charlotte, prins Louis en haar ouders Michael en Carole Middleton zal vieren. Hierover deelt royal expert Rebecca English het volgende: “Ze zullen bij Windsor zijn omdat de kinderen weer met school beginnen, dus het is uitsluitend familie. Om eerlijk te zijn, dat is wat ze het liefst heeft.”

Lees ook: Prins Louis lijkt sprekend op zijn moeder Kate

Speciaal cadeau van koning Charles 

Koning Charles heeft op deze mooie dag een groot en speciaal cadeau voor zijn schoondochter in petto. Ze krijgt een promotie. Ze krijgt namelijk een nieuwe titel toegewezen: Royal Lady of the Order of the Garter. Dit is de oudste en meest senior Order of Chivalry in Groot-Brittannië. Ze krijgt deze titel voor haar inzet voor de troon.

King Charles Iii And Queen Camilla Host Diplomatic Reception
Koningin Camilla, koning Charles, prins William en prinses Kate

Klokken luiden als felicitatie

Naast veel felicitaties op social media, zullen ook veel kerkklokken door het hele land gaan luiden als teken van felicitatie aan de prinses. Onder andere op Westminster Abbey en bij St. Mary Magdalena zullen de klokken om 12.00 uur gaan luiden. Vooral het luiden van de klokken van Westminster Abbey is erg speciaal, deze klokken worden maar voor vier verjaardagen ingezet. Naast Kate, zullen de klokken dit jaar ook luiden voor haar man William en voor koning Charles en koningin Camilla. 

Lees ook: Geen klokken op verjaardag prins Andrew

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 09-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl