Britain Pandemic Coronavirus Covid 19

Geen klokken op verjaardag prins Andrew

Dankzij de nieuwe Britse coronamaatregelen hoeft Westminster Abbey geen lastige beslissing te maken over de verjaardag van prins Andrew. De ‘royal peculiar’ – een kerk onder de jurisdictie van de koningin zelf – kan mogelijk tot maart geen klokken luiden. Op de pijnlijke vraag of de klokken wel of niet mogen luiden op de 61-jarige verjaardag van prins Andrew, hoeft dus geen antwoord worden gegeven. De klokken zwijgen sowieso.

Voor het luiden van de klokken op bijzondere feestdagen van de koninklijke familie heeft Westminister Abbey haar eigen regels. Vrijwilligers gaan de klokkentoren in op de verjaardagen van de Queen, haar man prins Philip, hun vier kinderen, voor Camilla als vrouw van de troonopvolger en de verjaardagen van prins William en echtgenote Catherine en hun drie kinderen.

Vorig jaar werd aan die richtlijn vastgehouden en dat leidde tot veel ophef omdat een eerbetoon aan de vanwege zijn vriendschap met zedendelinquent Jeffrey Epstein in opspraak geraakte Andrew ongepast werd gevonden. Westminster Abbey ging studeren op de vraag of het aantal ‘beiermomenten’ moest worden beperkt, maar ontweek vragen of er dit jaar weer geluid zou worden. Niet luiden zou in elk geval overleg en instemming vergen van koningin Elizabeth. Maar zover hoeft het nu niet te komen.

LEES OOK:

Dit vindt het koningspaar van de vaccinatiecampagne

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.