Kate middleton

‘Het gaat nog altijd goed met Kate van Wales’

Kensington Palace deelt een update over Kate Middleton (42) nadat prins William een herdenkingsdienst mist. De prinses van Wales is sinds de buikoperatie op 16 januari niet meer in het openbaar gezien.

Kate Middleton is momenteel thuis aan het herstellen van een buikoperatie. Terwijl prins William wat publieke verplichtingen heeft gehad, zorgt hij ook voor zijn familie. Dinsdag kon hij echter niet bij een geplande dienst zijn vanwege een persoonlijke kwestie, aldus het Paleis.

Lees ook: Nu: Prinses Kate voor het eerst weer naar buiten na operatie

William zou samen met koningin Camilla en andere royals een dienst bijwonen ter ere van koning Constantijn van Griekenland. Deze koning overleed in januari en was de peetvader van William. Vlak voor de dienst liet Kensington Palace weten dat William vanwege ‘persoonlijke redenen’ niet kon komen. Hij nam persoonlijk contact op met de familie van koning Constantijn om hen op de hoogte te stellen.

Vanwege zorgen over Kate en mogelijke speculaties over haar herstel, benadrukte het Paleis dat ze nog steeds goed herstelt. ‘Het gaat nog altijd goed met de prinses van Wales, die momenteel herstelt van een operatie aan haar buik’, laat Kensington Palace weten via een statement. Kate is sinds haar operatie niet meer in het openbaar gezien. Haar ingreep vond plaats in de London Clinic op 16 januari. Na een verblijf van ongeveer twee weken in het ziekenhuis mocht ze naar huis om daar verder te herstellen. Dat zal ze doen tot aan Pasen. Daarna is het de bedoeling dat ze haar koninklijke taken weer herpakt. Haar laatste publieke verschijning was op kerstdag vorig jaar toen de koninklijke familie van Sandringham House naar de kerk liep.

Lees ook: Kate Middleton spijt van haar verloving met William

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES