Germany Visit Of King Charles Iii Berlin Arrival

Charles overweegt om naar Amerika te gaan: ‘Wanhopig om kleinkinderen te zien’

Koning Charles (75) zou naar verluidt in gesprek zijn met prins Harry om naar Amerika af te reizen om zijn kleinkinderen te zien. Prins William (42) en koningin Camilla (76) zouden echter niet bepaald enthousiast zijn over dat idee.

Volgens royalty-expert Tom Quinn is Charles erop gebrand om een ‘vriendelijke grootvader’ te zijn voor prins Archie en prinses Lilibet, maar hij zou naar Montecito moeten reizen om Harry’s kinderen te kunnen zien.

“Hij is wanhopig om ze te zien en haat het idee dat Archie en Lilibet zich hem niet zullen herinneren als de warme, vriendelijke grootvader die hij wil zijn”, zegt de expert over de koning die graag een ‘privébezoek’ aan de Verenigde Staten wil brengen. Nu koning Charles een behandeling voor kanker ondergaat, wil hij meer dan ooit weer in contact komen met zijn kleinkinderen. De Mirror schrijft dat dit bezoek mogelijk volgende maand kan plaatsvinden. Dan zou de koning een gat hebben in zijn agenda.

Lees ook: Koning Charles maakt grapje over Pokémon tegen Japanse keizer tijdens staatsbezoek

Omdat prins Harry het geen prettig idee vindt om zijn kinderen de oceaan over te laten vliegen, is koning Charles naar verluidt in gesprek met hem en Meghan over een ‘discreet, privébezoek’ aan hun huis in Montecito, Californië. Volgens de media zou Harry ‘open staan’ om zijn vader in Montecito te verwelkomen. Koningin Camilla en William zouden echter terughoudender zijn over het bezoek. Camilla maakt zich zorgen over de gezondheid van de koning nadat zijn bezoek aan Nieuw-Zeeland werd ingekort.

Harry Met Archie Instagram Sussex
Harry met Archie © Instagram @royalsussex

Lees ook: Brits koningshuis deelt nieuw portret koning Charles

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES