broer prinses Diana

Broer prinses Diana gaat weer scheiden en dít is zijn mogelijke nieuwe liefde 

Charles Spencer, broer van prinses Diana, gaat voor de derde keer scheiden. Toch heeft hij mogelijk al een nieuwe liefde. Dit maakte The Mail on Sunday bekend. 

Charles Spencer gaat voor de derde keer scheiden. Charles en zijn eerste vrouw Victoria Lockwood trouwden in 1989 en scheidden na het krijgen van drie dochters in 1997. Hij trouwde in 2001 met zijn tweede vrouw Caroline Freud, maar het paar ging in 2009 scheiden. Karen en Charles trouwden in 2011. 

Spanning in huwelijk door schrijven memoires

Volgens The Mail on Sunday strandde het huwelijk van Charles Spencer en zijn Karen door de spanning die het schrijven van Charles’ memoires gaf. In dit boek vertelde hij over het fysieke en seksuele misbruik op de kostschool. Hij vertelde dat hij vijf jaar aan dit boek had gewerkt. Het schrijven ervan was zo heftig, dat hij daarna een behandeling voor zijn trauma moest ondergaan.

Lees ook: Broer prinses Diana misbruikt op kostschool

Scheiding eerder al bekend

De twee maakten in maart hun scheiding al bekend aan het personeel van Althorp, het landgoed van de familie Spencer in Northamptonshire. Op dit landgoed, waar ook prinses Diana begraven ligt, gaven Charles en Karen elkaar in 2011 het jawoord. Het koppel had elkaar een jaar daarvoor in een restaurant in Los Angeles ontmoet. 

The Duke And Duchess Of Cambridge Attend The Icap Charity Day
Charles Spencer, de broer van prinses Diana

Eerder nog erg gelukkig

Eerder was de broer van prinses Diana nog ontzettend gelukkig met zijn Karen. In 2020 vertelde hij hierover het volgende: “Karen en ik waarderen allebei wat de ander doet en zorgen voor wat we hebben. We hebben geen van beiden eerder zo’n geluk gevonden.” Helaas heeft het toch niet zo mogen zijn. 

Lees ook: Nu zien: Broer van Diana Spencer deelt zeldzame babyfoto van haar

Mogelijke nieuwe liefde Charles Spencer

The Mail on Sunday schrijft dat Charles Spencer ondertussen een wel heel goede band heeft met Cat Jarman, een Noorse archeologe. Samen presenteren ze, samen met ds. Richard Coles, The Rabbit Hole Detectives, een geschiedenis-podcast. Cat Jarman heeft Charles Spencer eerder nog geholpen bij het opgraven van een Romeinse villa op het landgoed van Althorp. Vrienden van de twee vertellen dat ze er allebei erg gelukkig uitzien, maar dat het nog wel erg pril is. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES