Charles Misbruikt Kostschool

Broer prinses Diana misbruikt op kostschool

Charles Spencer, de broer van de overleden prinses Diana, is als kind misbruikt op een kostschool. Hierover schrijft hij in zijn memoires. 

Charles Spencer (59) is de jongere broer van prinses Diana en daarmee oom van prins William en prins Harry. Hij is schrijver, journalist en verslaggever en heeft onder andere voor NBC News, The Guardian, The Daily Telegraph en The Sunday Telegraph gewerkt. 

Misbruikt op kostschool

In zijn nieuwste boek, zijn memoires, schrijft hij nu iets schokkends. Hij zegt als kind seksueel misbruikt te zijn door een vrouwelijke opzichter van de kostschool. Dit meldt Mail on Sunday, die een uittreksel van zijn boek heeft gekregen. In het boek heeft Charles Spencer het over seksuele aanrandingen en mishandelingen op kostschool Maidwell Hall. 

Lees ook: Isabella gaat straks toch naar zeer omstreden kostschool?

Levenslange demonen

Dit allemaal heeft plaatsgevonden toen het jongere broertje van prinses Diana pas elf jaar oud was. Naar eigenzeggen heeft hij hier levenslange demonen aan overgehouden. Om deze reden besluit hij nu alles te openbaren in zijn nieuwe boek.

The Annenberg Space For Photography Presents "refugee"
Charles Spencer met partner

Verklaring aan de media

Kostschool Maidwell Hall laat in een verklaring aan de media weten dat zij het erg vinden om over de ervaring van Charles Spencer, en anderen op de school die hetzelfde hebben ervaren, te lezen. “Het is moeilijk om te lezen over praktijken die in die tijd helaas soms als normaal en acceptabel werden beschouwd.” Verder roept de school ook op om iedereen die ook zoiets heeft ervaren, zich te melden bij de school en de politie. 

Lees ook: Harry’s plan voor ‘eerlijk’ boek over zijn leven: de eerste reacties

Publicatie boek

Op donderdag 14 maart wordt het boek van Charles Spencer, A Very Private School, gepubliceerd. Vanaf dan zal het te koop zijn in de boekenwinkels en online. 

Tip van de redactie

In de bestseller Diana. Haar eigen verhaal onthult Diana intieme details van haar leven. Andrew Morton biedt ongeëvenaarde inzichten, gebaseerd op geheime interviews met de prinses. Deze biografie, bijna een autobiografie, belicht Diana’s meest persoonlijke momenten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl