Botswana Britain Royalty

Harry’s plan voor ‘eerlijk’ boek over zijn leven: de eerste reacties

Prins Harry wil zijn memoires gaan uitbrengen. Dat boek zou in het najaar van 2022 in de winkels moeten liggen. Niet geheel onverwacht rollen experts, journalisten en royaltykenners over elkaar heen met hun eerste reacties op het nieuws.

Het wordt een boek niet geschreven vanuit het oogpunt ‘van iemand die als prins geboren werd’, maar wel “als de man die ik geworden ben”, aldus Harry zelf. Zijn uitgever, Penguin, kwam gisteravond met het nieuwtje over het voornemen. We moeten dus wel nog even wachten voor we Harry’s memoires kunnen verslinden, de verschijning staat pas voor eind volgend jaar gepland. Het boek zou ‘intiem en oprecht’ moeten worden, volgens de uitgever.

Inmiddels hebben prominenten, waaronder ook de biografieschrijver van prins Philip, gereageerd op het nieuws over Harry’s boek. Robert Jobson zegt erover: “Dit ging sowieso gebeuren, net zoals de nacht op de dag volgt.” De biografieschrijver denkt dat het boek onvermijdelijk nieuwe conflicten zal opleveren tussen Harry en zijn familie. Jobson vermoedt dat dit weleens precies kan zijn wat Harry ook voor ogen heeft. “Hij is al rijk en beroemd en wat hij ook zal zeggen, dit zal tot conflicten leiden”, aldus de auteur.

Ook journalist en programmamaker Piers Morgan doet zijn zegje. Morgan staat bekend om zijn felle kritiek op Meghan en Harry. Hij vindt het stel verwend en snapt niets van de beschuldigingen die ze eerder uitten, onder meer over the royal family. Over het boek zegt hij: “Klaar om zijn verhaal te vertellen? Prins Privacy is nooit gestopt met jengelen, zeuren en het kapotmaken van zijn familie.” Je vindt Piers’ Tweet erover hieronder.

LEES OOK:

3 minder bekende prinsessen in beeld

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Getty via EX.CO, Twitter @piersmorgan