Throwback: Scandinavische koningskinderen

Victoria van Zweden lijkt al járen volledig klaar te zijn voor het koninginschap. In Denemarken vervult kroonprins Frederik vol verve en met een grote glimlach zijn rol. En ook Haakon van Noorwegen neemt al een paar jaar allerlei taken waar voor vader Harald – als die uitvalt door ziekte bijvoorbeeld.

Prins

En ook hun kinderen ‘doen het goed’. Geliefd bij het volk, nooit te beroerd om leuk op de foto te gaan en doorgaans al best bewust bezig met verantwoordelijkheden, school of studie en toekomstvisie. Zo is Ingrid Alexandra een fervent milieubeschermer. En deed Christian onlangs confirmatie, voor de Deense protestantse kerk. Maar gelukkig mogen de kinderen ook nog gewoon kind zijn! En wij zochten de leukste foto’s van hen voor je. Titta med! (oftewel: kijk mee!)

Prinses

Christian van Denemarken in zijn babytijd (met een hele jonge Frederik en Mary ook). En vervolgens een enorme sprong voorwaarts, een mooie portretfoto met stoere blik en zijn recente confirmatie voor de kerk.

Christian Denemarken Babyfoto Screenshot Instagram
Christian Denemarken Op Stoel Screenshot Instagram
Christian Denemarken Confirmatie Kerk Screenshot Instagram Mei 2021

Zusje Isabella is onlangs 14 jaar geworden, al zou je haar ook zó wat ouder schatten. Een leuke peuterfoto van haar, daarna een vakantiekiekje en vervolgens een portretfoto van haar recente verjaardag.

Deense Kroonprins Met Gezin Frederik Mary Christian Isabella Josephine Vincent Screenshot Instagram
Isabella Met Josephine Denemarken Screenshot Instagram
Isabella Denemarken Screenshot Instagram

Vincent en Josephine zijn 10 jaar. Ze mogen graag samen spelen, leren en ook oefenen voor een hardloopwedstrijd met hun vader. En gelukkig gaan ze soms ook nog even héél leuk op de foto!

Josephine En Vincent Denemarken Screenshot Instagram
Mary En Josephine Screenshot Instagram
Christian En Vincent Einde Zomer

In Zweden treffen we het mooie gezin van Victoria en Daniel, met hun kinderen Estelle – 9 jaar – en Oscar – 5 jaar. Estelle helpt soms zelfs al mee met koninklijke taken, zoals het openen van een nieuwe brug. En Oscar is vooral nog een kleuter, die graag speelt met hondje Rio.

Estelle En Oscar In Klederdracht Screenshot Instagram
Estelle Zweden Screenshot Instagram
Oscar Zweden Met Hondje Rio Screenshot Instagram

En we gaan natuurlijk ook op bezoek in Noorwegen. Van Mette-Marits oudste zoon Marius tot dochter Ingrid Alexandra en zoon Sverre Magnus, die ze samen met kroonprins Haakon kreeg.

Marius 2
Haakon Mette Marit Ingrid Sverre Kerstfoto Screenshot Instagram
Ingrid Alexandra In Klederdracht Screenshot Instagram
Sverre Magnus Screenshot Instagram
Mette Marit Haakon Marius Ingrid Sverre Foto Van Pinterest

En natuurlijk zijn er nog veel meer royal Scandinavische kinderen! Wat dacht je van de dochters en zoon van prinses Madeleine? En de 4 kinderen van de Deense prins Joachim? Die laten we je zien in komende delen van deze mooi foto-artikelen.

Alvast lekker spannend Scandinavisch lezen? Katrine Engberg neemt je mee naar haar geweldige crime-verhaal, dat zich afspeelt in Kopenhagen.

LEES OOK:

Zien: Märtha Louise met dochters in Noorse klederdracht

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @detdanskekongehus, @kungahuset, @detnorskekongehus, Pinterest