Zweden Lintje Knippen 1

Zo leuk: Zweedse koning krijgt hulp van dochter én kleindochter bij knippen van lintje

In Zweden was het openen van een sluisbrug een mooie aanleiding voor Carl Gustaf om zijn dochter – kroonprinses Victoria – en kleindochter, de 8-jarige Estelle – te vragen hem te vergezellen bij het knippen van het lintje.

Een echte familieaangelegenheid dit keer! Carl Gustaf mocht de gloednieuwe Slussen (sluisbrug in het Zweeds), in hoofdstad Stockholm openen. En natuurlijk hoort daar het knippen van een lintje bij. Heel officieel en heel koninklijk.

Carl Gustaf nodigde dochter Victoria (43) en kleindochter Estelle (8) er ook voor uit. Op foto’s die het Zweedse koningshuis deelde, zie je goed dat Estelle haar opa goed helpt. Met een mooie winterjas (en handschoenen) aan houdt ze het sierlijke lint vast. En doet dat met een grote glimlach op haar gezicht.

Leuk detail is verder dat moeder en dochter eenzelfde jas dragen! Fashion twins! Wat een mooie en vriendelijke dames allebei. Hopelijk gaan we hen in de komende maanden nog wat vaker in beeld zien. Met het knippen van dit lintje heeft jonge prinses Estelle in elk geval bewezen prima haar mannetje te staan bij officiële gelegenheden.

Zweden Lintje Knippen 1
Zweden Lintje Knippen 2
Zweden Lintje Knippen 3
Zweden Lintje Knippen 4

LEES OOK:

16-jarige Noorse prinses wint goud bij surfwedstrijd

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @kungahuset