verwarde vrouw koninklijk paleis

Verwarde vrouw in Belgisch koninklijk paleis binnengedrongen

De Belgische politie heeft een verwarde vrouw aangetroffen in het koninklijk paleis in Brussel. De vrouw lag te slapen in een van de appartementen. 

De bewaking van het koninklijk paleis in Brussel werd opgeschikt, toen er een verwarde vrouw het paleis binnendrong. Het koninklijk paleis aan het Warandepark in Brussel is de ambtswoning van koning Filip. Privé woont hij samen met zijn gezin in het kasteel van Laken. 

Verwarde vrouw 

Een 46-jarige verwarde Spaanstalige vrouw werd door de bewaking aangetroffen in een bed van een van de appartementen in het paleis. Ze lag daar te slapen in een slaapkamer en werd daarop aangehouden door de aanwezige politie. De woordvoerster van het Brusselse parket laat hierover het volgende weten: “Het parket van Brussel werd verwittigd en de dienstdoende magistraat heeft een procedure opgestart voor gedwongen opname in de psychiatrie. De vrouw wordt voorlopig opgenomen in een ziekenhuis.”

Lees ook: Bewaking Belgische prins Emmanuel roept discussie op

Belgium Royals Mark The Holidays
Belgische koninklijke familie in het koninklijke paleis

Lek in de beveiliging

Verder lijkt het erop dat de vrouw geen kwade bedoelingen had met haar actie en er wordt dan ook gezegd dat er geen klacht tegen haar zal worden ingediend. Wel wordt er nu een groot onderzoek gedaan naar het feit hoe ze precies het koninklijk paleis binnen is gekomen. Bovendien wordt nu ook gesproken over een veiligheidslek bij de bewaking van het Belgische paleis, want hoe heeft dit toch kunnen gebeuren? 

Lees ook: Koning Filip maakt zich zorgen om zijn kinderen

Buckingham Palace

Dit incident is niet het enige waarbij iemand een koninklijk paleis is binnengedrongen. Zo is er in 1982 iemand ook langs de bewaking gekomen van Buckingham Palace. De man kwam zelfs zover, dat hij bij de slaapkamer van Queen Elizabeth kon komen, die op dat moment lag te slapen. Gelukkig is ook dat met een sisser afgelopen. 

Lees ook: Censuur-expositie in Brussel toont te wulpse koningin Mathilde

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 21-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus