Iconische Tiara Momenten Prinses Kate Royaltynl

Veel kritiek op nieuw kunstportret prinses Kate: ‘Gemaakt door kind’

Prinses Kate (42) was gekozen als covermodel voor het tijdschrift Tatler Magazine om haar ‘moed en waardigheid’ te eren. Veel mensen vinden het portret echter niet lijken.

De Brits-Zambiaanse kunstenares Hannah Uzor schilderde speciaal een portret van Kate. Hannah portretteerde de prinses van Wales in de witte jurk die ze droeg tijdens het eerste staatsbanket van haar schoonvader Charles als koning.

De kunstenares baseerde zich op duizenden afbeeldingen van de prinses. Maar een foto van de vrouw van prins William tijdens een staatsbanket in Zuid-Afrika in 2022, vormde uiteindelijk de basis van het schilderwerk. Ook het recente nieuws rondom Kates kankerdiagnose verwerkte de kunstenares in haar doek. “Zonder twijfel. Al mijn portretten bestaan uit verschillende lagen van een persoonlijkheid, opgebouwd uit alles wat ik over hen kan vinden”, zei ze tegen Sky News.

Zelfs The Telegraph kraakt de afbeelding af door te schrijven dat het ‘onverdraaglijk slecht’ is. Ook op sociale media vinden veel mensen het niet goed lijken. ‘Wat is dit?’, vraagt de Britse presentator Pierce Morgan zich af op X. ‘Ik heb nog nooit zo’n slecht koninklijk portret gezien en alsnog staan het op een cover’. ‘Dat is een andere vrouw in haar jurk’, schrijft een ander. ‘Het lijkt alsof het gemaakt is door een kind.’ Nog een persoon vindt dat de kunstenaar zich zou moeten ‘schamen om dit werk’.

Lees ook: Dit is waarom prinses Kate graag Archie en Lilibet wil zien

Onlangs was het het nieuwe portret van koning Charles dat onder vuur lag. Volgens mensen zuou het lijken op een ‘bloedbad’ of alsof de koning zich ‘in de hel’ bevindt.

Day 3 Spanish Royals Visit Netherlands
© Getty Images

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES