nanny

Bizar: Prinses Caroline en prins Albert hadden betere band met nanny dan met moeder 

Prinses Caroline vertelt dat zij en haar broer vroeger een betere band hadden met hun nanny Maureen Wood, dan met hun moeder, Grace Kelly. 

Iedere koninklijke familie heeft éen of meer nanny’s voor de prinsen en prinsessen. Als je druk bent met hoofd zijn van een land en veel koninklijke afspraken hebt, dan heb je natuurlijk geen tijd om kinderen naar school of naar bed te brengen. Dit allemaal doen nanny’s. 

Niet betrokken bij opvoeding

Prinses Caroline vertelt in het boek Albert II of Monaco, The Man and The Prince over hun koninklijke opvoeding. “Tot we veertien jaar oud waren, aten we nooit samen met onze ouders”, vertelt ze. Wel hadden prinses Caroline en prins Albert een goede band met hun nanny, Maureen Wood

Lees ook: Deze nanny’s zorg(d)en voor de Britse royal kids

Niet weggaan

“Voor mijn broer en mij was Maureen een sleutelfiguur in ons leven. Toen we klein waren, hadden we waarschijnlijk een betere band met onze nanny dan met onze ouders. Als ze de rots verliet, schreeuwden Albert en ik: ‘Niet weggaan, niet weggaan!’ We waren dagenlang verdrietig. Meestal moest onze moeder haar opbellen om haar te vragen eerder terug te komen dan gepland”, vervolgt ze. 

Grimaldi Royal Family
Prins Albert en prinses Caroline samen met ouders

Nu andere aanpak

Omdat prins Albert vroeger vooral door nanny’s is grootgebracht, is hij blij dat hij het bij zijn eigen kinderen Jacques en Gabriella anders kan doen. Hij en prinses Charlene proberen om hun tweeling zoveel mogelijk zelf op te voeden. Hij vertelde aan People het volgende: Charlene wil zo vaak mogelijk bij haar kinderen zijn. Ze staat samen met de kinderen op om 6 uur en spendeert de ochtend met ze, iedere dag weer.”

Lees ook: Dit bedrag verdienen de nanny’s van Estelle en Oscar

Wel nanny’s

Toch hebben prins Albert en prinses Charlene ook nanny’s. Als ze met de tweeling naar buiten gaan, dan zijn er altijd twee nanny’s mee. Maar toch proberen ze het vooral binnen de familie op te lossen. Ook tantes Caroline en Stéphanie zouden zich namelijk bemoeien met de opvoeding van Jacques en Gabriella. 

Lees ook: Prinses Mathilde: vaders belangrijk bij opvoeding

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl