×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Mathilde: vaders belangrijk bij opvoeding

  Filip vindt dansles van dochter ook best leuk

  Prinses Mathilde: vaders belangrijk bij opvoeding

  "De samenleving heeft te lang het moederschap als vanzelfsprekend geïdealiseerd, terwijl de rol en de invloed van de vader werden onderschat." Met die woorden wees de Belgische prinses Mathilde vrijdag op het belang van vaders in de opvoeding van kinderen, bij de uitreiking van de Prinses Mathildeprijs.


  De prijs had dit jaar 'Een fiere papa' als thema. Winnaar is de vereniging De Rode Antraciet, voor een voorleesproject dat gedetineerde vaders helpt om de band met hun kind te behouden. Het draagt volgens prinses Mathilde bij tot het 'opbouwen en versterken van de vader-kindrelatie'.

  Bij de uitreiking van de prijs zei Mathilde dat de aanwezigheid en steun van haar echtgenoot, prins Filip, een speciale betekenis had. "Als jonge ouders hebben wij van bij de geboorte van onze dochter Elisabeth besloten om allebei zeer betrokken te zijn bij de opvoeding van onze kinderen", aldus de prinses.

  Prins Filip roemde op zijn beurt zijn vrouw. En hij gaf een advies aan 'alle fiere ouders': "Maak er iets van! De relatie met een zoon kan starten bij het samen aanschouwen van een voetbalmatch", aldus Filip. "En die van een dochter bij het meemaken van een dansles. Laten we eerlijk zijn, vaders: dat is toch ook best leuk!"

  3 mei 2013 - 15:33