The Christening Of Princess Charlotte Of Cambridge

Deze nanny’s zorg(d)en voor de Britse royal kids

Als opgroeiend royal heb je bijna automatisch te maken met nanny’s. We zien en horen maar weinig over deze vrouwen, hoog tijd om eens beter kennis te maken.

Niet altijd even zichtbaar zijn ze, die nanny’s, want veel thuis aan het (ver)zorgen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld onze Nederlandse hofdames. Die Máxima juist in het openbaar vergezellen. De Britse royal kids hebben nanny’s die zeer geliefd zijn of waren, want we duiken ook even in de namen die vroeger voor William en Harry zorgden.

Maria Borrallo

Een nanny van Spaanse komaf. En de vaste nanny van George. Al in 2014 kwam ze in dienst om voor de (toen nog geen jaar oude) eerstgeborene van William en Kate te zorgen. Maria is getraind van A tot Z: zij leerde op het Norland College niet alleen hoe kinderen te verzorgen. Ze volgde ook cursussen zelfverdediging én heeft een rijvaardigheidstraining gekregen, speciaal om mogelijke achtervolgers af te kunnen schudden.

Olga Powell

Niet de enige nanny uit de kindertijd van William en Harry zelf, wel één van de meest geliefde. Zij leverde een enorme bijdrage aan het zo normaal mogelijk kunnen leven van de twee broertjes. Zo mocht er gewoon in de modder gespeeld worden en was in bomen klimmen ook geen faux-pas. Olga overleed in 2012 en William verzette zijn volledige royal agenda om bij haar uitvaart aanwezig te kunnen zijn.

Barbara Barnes

Maar het kan ook anders gaan. Zo diende Barbara 4 jaar lang als nanny aan het Britse hof, maar werd ze daarna ontslagen door Charles en Diana. Ze mocht zelfs geen contact meer opnemen met William en Harry. De reden? Babs zou iets te ouderwets zijn omgegaan met de spelregels. Daar waar Diana en Charles juist een zo normaal mogelijk leven voor ogen hadden voor hun zoons, hanteerde Barbara een opvoeding die zij meer passend vond voor jonge prinsen. Dat botste dus.

Lorren Khumalo

Uit Zimbabwe en nanny geweest voor Archie. Lorren is zelfs te zien in de Netflix-docu over het leven van Meghan en Harry. Toen ze in 2018 een telefoontje kreeg met de vraag of zij voor Archie zou willen zorgen, zou ze gezegd hebben: “Geef me een minuutje, ik moet even gaan zitten”, zo verrast was ze. Ze werd aangenomen. En toen Archie nog maar 4 maanden oud was, vergezelde ze het gezinnetje zelfs op een reis door Zuid-Afrika.

The Christening Of Princess Charlotte Of Cambridge
Maria Borrallo met wijlen queen Elizabeth
Lorren Khumalo Nanny Van Archie
Lorren Khumalo – voormalig nanny van Archie
eloise
KLIK HIER

Bron: People Magazine & Beau Monde

Beeld: ANP, Netflix

#Royaltynl