huizenjacht

Prins Harry op huizenjacht in Londen én dit is de reden hiervoor

Prins Harry is op huizenjacht in Londen. Komt hij terug naar het Verenigd Koninkrijk of is het makkelijk of daar te verblijven tijdens zijn bezoeken aan het land? 

Sinds 2023 hebben prins Harry en Meghan Markle geen eigen verblijfplaats meer in Londen. Vorig jaar werd het koppel uit hun huis Frogmore Cottage gezet. Omdat de twee er nooit meer verbleven, wilde koning Charles het terug. Nu is Harry opnieuw op huizenjacht in de stad.

Verblijf in hotels

Wanneer Harry nu in het Verenigd Koninkrijk zijn, dan slaapt hij altijd bij vrienden of in hotels. Als het aan prins Harry ligt dan komt hier snel een einde aan, want hij is op huizenjacht in Londen, zegt royalty-expert Tom Quinn. “Naarmate de tijd verstrijkt, mist Harry enkele aspecten van zijn oude leven in Groot-Brittannië. Bovendien mist hij ook zijn voormalige klasgenoten en legervrienden. Zij komen namelijk niet op bezoek in Californië omdat ze niet overweg kunnen met Meghan. Dus Harry is vastbesloten om zijn eigen permanente woning in Groot-Brittannië te vinden”, dit zegt hij over de reden van de huizenjacht van de prins.

Regelmatig in Verenigd Koninkrijk

Ook al is de vaste woonplaats van Harry en Meghan in Montecito, Californië, toch is de prins het afgelopen jaar nog geregeld in het Verenigd Koninkrijk geweest. Zo ging hij in februari naar zijn geboorteland om zijn vader, koning Charles, te ontmoeten. In mei ging hij naar Londen om de tiende verjaardag van de Invictus Games te vieren. 

Lees ook: Dít is waarom prins harry maar 30 minuten bij zijn zieke vader op bezoek ging

Harry En Meghan Markle
Prins Harry en Meghan Markle

Meghan ook mee

Harry’s vrouw Meghan is deze twee keren niet meegewerkt. Volgens Tom Quinn stelt ze belangrijke eisen aan een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. “Ze zal alleen terugkeren naar Engeland als ze hun eigen plek hebben en de veiligheid opnieuw kunnen garanderen. Meghan zal nooit een bezoek brengen als ze bij de familieleden van haar man moet verblijven. Als ze opnieuw een verblijf vinden en het veiligheidsprobleem opgelost is, zullen ze samen met hun kinderen een bezoek brengen aan Groot-Brittannië. Maar het zal veel tijd en diplomatie vergen om op het punt te komen waarop Archie en Lilibet een relatie kunnen bouwen met hun neefjes George, Charlotte en Louis.”

Veiligheid garanderen met politiebescherming

Prins Harry mag opnieuw in beroep gaan tegen de uitspraak van het Hooggerechtshof. Dat besliste dat hij geen bescherming van de politie meer zou krijgen als hij zijn geboorteland bezocht. Prins Harry is het daar zeker niet mee eens. Het zou voor hem en zijn gezin onveilig zijn om zonder bescherming van de politie het land te bezoeken. 

Lees ook: Dit is waarom prinses Kate graag Archie en Lilibet wil zien

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP