vintage kledingwinkel

Vintage kledingwinkel van Eloise en Laurentien groot succes: ‘We gaan de wereld veroveren’

My Lima Lima, de vintage kledingwinkel van prinses Laurentien, gravin Eloise en hun zakenpartner, is na een maand al een doorslaand succes. 

Een maand geleden openden prinses Laurentien, gravin Eloise en hun zakenpartner Thomas Latcham de deuren van hun vintage kledingwinkel aan Frederikstraat in Den Haag. Met de kleding proberen ze sindsdien veel geld op te halen voor het goede doel en dat lukt ze goed. 

Goede doelen

De drie halen geld op voor drie goede doelen, namelijk: het Jeugdeducatiefonds, Stichting Everyday People en KidsRights. Prinses Laurentien heeft direct goed nieuws. Ze vertelt hierover het volgende. “We hebben in de twaalf dagen dat we open waren in februari, al 20.000 euro opgehaald voor de drie goede doelen die wij ondersteunen.”

Lees ook: Zo vaak zal prinses Laurentien aanwezig zijn in haar kledingwinkel

Kleding inzamelen

Vrouwen kunnen kleding inleveren in ‘hubs’ in kledingwinkels, op vijf punten door het hele land. En er wordt nu al massaal gedoneerd. Het moet kleding zijn die ze niet meer dragen, maar nog wel mooi is. Prinses Laurentien zegt: “Uit onderzoek blijkt dat ruim zeventig procent van onze kleding ongedragen in de kast hangt. We willen met ons concept mensen hiervan bewust maken zonder met een opgeheven vingertje te wijzen.”

Selecteren van kleding

Er is zat mooie merkkleding te vinden, maar ingeleverde kleding hoeft niet per se van een designer te zijn. “De kwaliteit moet goed zijn, of er moet een goed verhaal achter het kledingstuk zitten. Hier vind je mooie kleding tegen een gereduceerde prijs”, vertelt gravin Eloise. De prinses, gravin en hun zakenpartner selecteren de kleding voordat ze het in de winkel hangen. Niet alleen dit drietal werkt er hard, ook werken ze met een aantal vaste vrijwilligers. Op die manier proberen ze de kosten laag te houden.  

Actueel: Eloise verkoopt ook kleding van prinses Amalia

Princess Laurentien Of The Netherlands & Eloise Of The Netherlands Attend The My Lima Lima In The Hague
Princess Laurentien Of The Netherlands & Eloise Of The Netherlands Attend The My Lima Lima In The Hague

Mooie prijzen

De vintage kledingwinkel is er voor iedereen. Voor iedere portemonnee is er iets te vinden. Prinses Laurentien vertelt hierover het volgende: “Prijzen variëren van 29 euro tot enkele honderden euro’s voor designermerken.”

Wereld veroveren

Het was het doel van het team van My Lima Lima om 366 mensen te helpen in het jaar. Na een maand zitten ze al op 140. “Dat is boven verwachting”, zeggen prinses Laurentien en haar dochter Eloise. Ze zijn daarom direct al begonnen met verder dromen. “We willen meer hubs door heel het land. En mannenkleding toevoegen én een webshop, maar eerst willen we dat de winkel staat als een huis. Daarna gaan we de wereld veroveren”, zegt Eloise.

Lees ook: In deze stad opende Eloise een kledingwinkel

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl