Prinses Alexia Dit Wist Je Nog Niet Over Haar

Prinses Alexia: deze 5 dingen wist je nog niet over haar

We weten natuurlijk al best veel over haar. Maar om prinses Alexia nog beter te leren kennen, hebben we een paar leuke weetjes op een rijtje gezet. Prinses Alexia dit wist je nog niet over haar.

Prinses Alexia, dit wist je nog niet

Prinses Alexia Juliana Marcela Laurentien werd geboren op 26 juni 2005. Ze is anderhalf jaar jonger dan haar zus Amalia en bijna twee jaar ouder dan Ariane. Alexia koos tijdens de middelbare school al voor een prestigieuze kostschool in Wales, een favoriet onder de Europese royals. Want naast Alexia’s klasgenootje, de Spaanse prinses Leonor, ging ook het zusje van Leonor, prinses Sofía, naar het Atlantic College in Wales. Binnenkort gaat ze in Nederland studeren.

1. Ze houdt van zingen

Naast hockey en paardrijden is Alexia ook gek op zingen. Er gaan zelfs geruchten dat ze mee zou willen doen aan The Voice of Holland. Prinses Christina, de jongere zus van prinses Beatrix, vertelde ooit dat ‘ze prachtig zingt’. Bovendien houdt ze ook van dansen. ’De prinses met het meeste Argentijnse temperament’, wordt ze ook wel genoemd.

Prinses Alexia Geheim
Prinses Alexia Geheim

2. Ze is modieus

Alexia heeft ook verstand van mode. Ze hield een tijdje een openbare Instagram-pagina bij met daarop allerlei outfits, maar sinds ontdekt werd dat zij achter het account zit, zijn er geen nieuwe foto’s meer geplaatst.

Prinses Alexia Royalty
Prinses Alexia Royalty

3. Net als haar moeder

De prinses is regelmatig in de kledingkast van haar moeder te vinden. Zo leent ze graag haar designertassen, droeg ze tijdens een fotoshoot haar blouse van Valentino en hergebruikte ze een spijkerjasje van Máxima voor Koningsdag.

Prinses Alexia
Prinses Alexia

4. Ze is populair in het buitenland

Ook in het buitenland heeft Alexia fans. Vooral de Duitse media zijn gek op haar. Zij noemden haar zelfs ‘de volgende koninklijke superster’.

Lees ook: dit is de kleindochter van Grace Kelly

5. Zes vernoemd naar…

Haar vader, koning Willem-Alexander. Toen de prinses werd geboren, legde hij het uit. “Ze is vernoemd naar mij en ik ken heel veel Alexia’s in deze wereld naar wie ze niet is vernoemd”, vertelde hij toen. Haar andere namen verwijzen naar overgrootmoeder Juliana, tante Marcela en Laurentien, de vrouw van prins Constantijn.

Lees ook: zo heet de koning in het buitenland

Beeld: © RVD – Erwin Olaf, tekst Vriendin/ GettyImages

Tip van de redactie

Droom je ervan om net zo fit en energiek te zijn als Alexia ? Begin vandaag nog met een Fitbit Charge 6. Met geavanceerde tracking voor elke activiteit, helpt het je koninklijke fitnessdoelen te bereiken. Voor meer info klik op onderstaande button.

Fitbit charge 6

Fitbit charge 6

Activity Tracker