Meghan Markle Minst Populaire Royall

Het is nu officieel: Meghan Markle meest populaire royal

Meghan Markle en prins Harry zijn volgens een recente peiling in het Verenigd Koninkrijk de minst populaire royals. En erger nog, ze zijn de op drie na minst populaire celebrities. Maar Meghan is ergens anders juist razend populair.

Wie heeft er niet in de klas gezeten bij een kind dat niet populair was? Of wie was zelf dat kind? Dan weet je dat negatieve meningen nooit zomaar omslaan in een positieve. Vaak maakt het niet uit wat je doet, maar zijn de meningen al gevormd bij de eerste slechte indruk die je maakte. Zo ook Meghan Markle en prins Harry. En de Britse pers doet daar nu nog een schepje bovenop. Maar ergens anders is zij de meest populaire royal.

Meghan Markle en prins Harry op drie na minst populaire celebrities, kopten de Engelse kranten. In een onderzoek onder Engelse lezers kreeg Meghan Markle maar vier procent van de stemmen in haar voordeel. Samen met Amber Heard, de ex-vrouw van Johnny Depp bungelt de arme Meghan ergens onder aan de lijst van minst favoriete sterren.

ontbijt Meghan markle

Van de 31,400 ondervraagden had maar liefst 65 procent een enorme hekel aan Meghan. Haar echtgenoot, prins Harry, volgde daar net onder. En gebaseerd op…. niets. Want net zoals een kind dat in de klas gepest wordt, kunnen Harry en Meghan er niets aan doen dat ze zo gehaat worden. Het enige lichtpuntje is dat de Engelse kranten soms kunnen omslaan als een blad aan de boom en daarmee ook de publieke opinie. Was Diana Spencer ooit de grote lieveling van het Engelse volk en werd Camilla weggezet als een heks. Tegenwoordig spreken de kranten alleen maar goed over Camilla en lijkt het soms alsof Diana Spencer bijna niet bestaan heeft. En hoe is het mogelijk dat Diana zo geliefd was, ooit, en de opinie zich zo gekeerd heeft tegen haar zoon Harry?

Het lot van vrouwen

Het lot van veel vrouwen is dat ze vaak veel harder beroordeeld – en veroordeeld – worden dan mannen. De manier waarop vrouwen in de media worden weergegeven, kan ook bijdragen aan negatieve beoordelingen. Vrouwen worden in de media vaak geseksualiseerd of gereduceerd tot hun uiterlijk, terwijl mannen vaker worden geprezen om hun prestaties en vaardigheden.

Gedrag dat bij mannen wordt geprezen, zoals assertiviteit of ambitie, kan bij vrouwen als agressief of onaangenaam worden gezien. Dit creëert een dubbele standaard waarbij hetzelfde gedrag verschillend wordt beoordeeld op basis van geslacht. Mensen hebben vaak onbewuste vooroordelen die hun percepties en beoordelingen beïnvloeden. Deze biases kunnen ervoor zorgen dat vrouwen onbewust strenger beoordeeld worden voor hetzelfde gedrag of prestaties als mannen. Datzelfde geldt ook voor bekende mensen. Die worden vaak veel harder aangepakt dan minder bekende of publiek onbekende mensen. Dat lot treft nu ook Harry en Meghan.

Australia Britain Diplomacy Royal Tour

We love Meghan

Omdat we bij Royalty graag opkomen voor alle royals die ons vriendelijk lijken, nemen we het ook op voor Meghan Markle. In een piepkleine rondgang langs de burelen van Royalty Online eindigde Meghan Markle met stip op nummer één van Engelse royals die wij leuk vinden. Een eerste plaats die zij deelt met Diana Spencer, koningin Camilla en Kate Middleton. Omdat we het stuk voor stuk prachtige, sterke en gewoon erg leuke vrouwen vinden!

Lees ook: Amalia populairder dan prinses Beatrix

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES