In beeld: 3 generaties Monaco-vrouwen

Grace Kelly kreeg 2 dochters en een zoon. Albert is momenteel de regerende vorst, ook al is zijn zus Caroline ouder dan hij. Stéphanie lijkt het meest op moeder Grace. En haar dochter Camille heeft dan weer ontzettend veel gelijkenissen met háár moeder.

Het leest als een filmscript: de beeldschone Hollywood-actrice die Amerika verlaat om met de prins van het rijke staatje Monaco te trouwen. Het is wel degelijk wat er gebeurde. In april van 1956 trouwden Grace Kelly en prins Reinier (ook: Rainier). Ze kregen 3 kinderen:

Caroline Louise Marguerite (in 1957)

Albert Alexandre Louis Pierre (in 1958)

Stéphanie Marie Elisabeth (in 1965)

Tragisch genoeg komt moeder Grace om het leven bij een eenzijdig auto-ongeluk, in 1982. Ze kreeg een beroerte en verloor de macht over het stuur. Stéphanie zat bij haar in de auto. De twee belandden in een ravijn. Grace overleed de dag erna in het ziekenhuis, zij is niet meer bij bewustzijn geweest. Stéphanie zou er met slechts lichte verwondingen uit zijn gekomen. Al is er ook een lezing waarbij zij wel degelijk ernstig nekletsel zou hebben opgelopen. Sommige details blijven onduidelijk.

We maken een sprong naar nu. Caroline kreeg 2 dochters en 2 zoons. Stéphanie kreeg 2 dochters en 1 zoon. Stéphanies jongste dochter, Camille, werd ‘buitenechtelijk’ geboren. Althans, volgens de Monegaskische wet. Deze 23-jarige lijkt enorm op haar mooie oma en mooie moeder. Kijk zelf maar eens.

Grace Kelly

Grace Kelly

Haar jongste dochter Stéphanie

Stéphanie

Stéphanies jongste dochter, Camille

Camille Gottlieb

LEES OOK:

De kinderen van Stéphanie van Monaco

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @camillerosegottlieb, Getty